Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Germanijak.hr postava 16. kola: Hajduk i Slaven Belupo dali najviše igrača, a za potez kola zaslužan je Osijekov talent

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 27.11.23. | 17:15

Hajduk ima tri, a Dinamo i Slaven po dva igrača u postavi kola...

Šesnaesto kolo HNL-a nije nas razočaralo. Već u petak gledali smo odličan duel i pobjedu Slaven Belupa kod Lokomotive. Nastavilo se u subotu dominantnom predstavom Rijeke na gostovanju protiv Varaždina, kao i dramatičnom pobjedom Dinama protiv Osijeka. Kolo je zaključeno rutinskim nedjeljnim pobjedama Hajduka i Gorice, a žrtve su bile Istra 1961 i Rudeš.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Krenimo s momčadima koje su dale po tri igrača u postavu. Slaven Belupo četiri utakmice nije zabio gol, no Farmaceuti su lijek za neučinkovitost pronašli u Kranjčevićevoj ulici. Ponovno su motori koprivničke momčadi bili Arber Hoxha i Benedikt Mioč, njihovi najbolji ovosezonski pojedinci, dok je uz njih nominaciju za momčad kola zaslužio vratar Ivan Sušak.

Uz Slaven Belupo, tri igrača u momčadi kola ima i prvoplasirani sastav lige - Hajduk. Bijeli su na Aldo Drosini ostvarili rutinsku pobjedu, spakirali dva pogotka u mrežu Lovre Majkića, preživjeli promašaje i grubu igru Ante Ercega i s pravom potvrdili da su ove sezone spremni za iskorak. Sigurnost i dobre igre kreću od pouzdane obrane, a tu su se istaknuli Ismael Diallo i Filip Uremović. Sjajnim pogotkom Puljane je načeo Emir Sahiti, koji je bio i stalna prijetnja domaćem sastavu.

Po dva igrača u postavu kola dali su Dinamo i Rijeka. Modri su u derbiju kola slomili Osijek pogocima Marka Bulata i Gabriela Vidovića, kojima su golovi donijeli mjesto u Germanijakovih idealnih 11 igrača 16. kola. Što se Rijeke tiče, tu je Toni Fruk koji je genijalnom asistencijom "krivac" za vodeći gol Riječana, a honorirali smo i Mateja Mitrovića, stup vrlo dobre Sopićeve obrane.

Za kraj, tu je Sven Blummel iz Gorice. Bio je sjajan i Jurica Pršir, ali Nizozemac je dvama pogocima na najbolji način nadomjestio neigranje ozlijeđenog Merveila Ndockyta.

Potez kola - gol Antona Matkovića

Anton Matković (17), ušao je u igru u 46. minuti derbija u Maksimiru protiv Dinama umjesto također mladog, ali ipak podosta iskusnijeg Domagoja Bukvića. Matkoviću je to bio tek treći seniorski nastup u karijeri, s time da je protiv Hajduka dobio tek četiri minute. Osijek je u tim trenucima gubio 0-1, ali je igrao vrlo hrabro i otvoreno. U 75. minuti utakmice, sijevnula je kontra, Petar Pušić poslao je loptu u for mladom Matkoviću koji je pretrčao Roberta Ljubičića i Kevina Theophilea Catherina, u maniri najiskusnijih i najboljih napadača primijetio (nepotrebno) istrčavanje Danijela Zagorca, lagano ga je zaobišao i hladnokrvno poslao loptu u mrežu za 1-1. Nije ga spriječila niti baklja koju su Bad Blue Boysi bacili u peterac gostujućeg sastava...

Germanijak.hr postava 16. kola:



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLGermanijak postava kola

Ostale Vijesti