Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Germanijak ekskluzivno doznaje: Oprašta se senator Vatrenih!

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 14.08.24. | 13:38

Iako mu tek jedna utakmica fali do stotke u dresu reprezentacije, Marcelo Brozović odlučio je u 32. godini podići sidro i oprostiti se od reprezentacije. Na svoj način. Ležerno i posebno!

Na popisu Zlatka Dalića za Ligu nacija vrlo vjerojatno neće biti još jednog senatora reprezentacije. Nakon Domagoja Vide, a kako Germanijak ekskluzivno doznaje, i Marcelo Brozović odlučio se zahvaliti najdražem dresu! Veznjak Al-Nassra obavijestio je vrhušku HNS-a i izbornika Dalića kako je tih 90 i kusur minuta protiv Italije na Euru ujedno bilo i posljednje što ćemo vidjeti od Brozovića u nacionalnom dresu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Sada se čeka tek službena objava, ali saznajemo kako odluka koja je neko vrijeme sazrijevala u Brozoviću konačno prelomljena ovih dana. Doduše, kad je Broz u pitanju, sve je moguće i dok HNS ne pusti javnu zahvalu, sve se može okrenuti ali...

Iako u relativno ranim godinama, jer Brozović će u studenom napuniti 32. godine, očito je došlo do zasićenja. Odlazak u Saudijsku Arabiju bio je prvi korak, ovo je sada drugi... Iako je Marcelo Brozović oduvijek bio osoba kojoj na jedno uho uđe, na drugo izađe istog trena, očito nije mogao ostati imun na određene kritike koje su se pojavile zbog njegovih prezentacija na Euru. Nije to bio debakl, daleko od toga, ali nije to bila niti razina na koju nas je Brozović navikao svih ovih godina. I to je vjerojatno jedan od razloga zašto je odlučio tako kako je već odlučio.

Marcelo Brozović uvijek je bio poseban. Bio je svoj. Imun na sve oko njega, gradio je svoju karijeru na svoj način. I bio je iznimno simpatičan u tom svom svijetu u kojem živio. Kao onda kada je u finalu SP-a stavio na sebe policijsku kapu koja je ispala nekom aktivistu koji je odlučio prekinuti veliko finale u Rusiji ili kada je redovito prolazio pored medija kao pored "turskog groblja".


"Broz, jel' može izjava", znali smo ga pitati, onako, više iz zajebancije. Samo bi se nasmijao i prošao...

I poseban, kakav je uvijek bio, Brozović će svoju Vatrenu odiseju završiti na 99. nastupu. Mogao je odigrati i taj Portugal, eventualno pričekati neku drugu utakmicu da dosegne stotku. Mogao je kalkulirati, ali onda to ne bi bio Broz kakvim ga znamo.

Za reprezentaciju je debitirao u lipnju 2014. u prijateljskom srazu s Australijom kod izbornika Nike Kovača. Nekoliko dana kasnije dobio je pola sata na Svjetskom prvenstvu protiv Brazila. Od tog trenutka, Brozović je rijetko kada propuštao akcije reprezentacije. Nije ga bilo na nekoliko prijateljskih i službenih utakmica, ali bio je standardan kod svakog izbornika.

U Rusiji je bio jedan od nositelja igre, u Dohi također. Bio je dobar duh reprezentacije. Svoj.

Bio je velikan koji je zlatnim slovima pisao povijet HR nogometa. Ušao je u knjige i zapise na svoj način. Ležerno... Pluća maratonca, nogometni talent koji nikada nije bio upitan. Uvijek je znao da će biti nogometaš. Dok prebiremo po sjećanju, zaronili smo u arhivu i sjetili se razgovora s Damirom Mužekom, trenerom koji mu je prvi dao priliku u seniorskom nogometu, a koji nam je ispričao tu priču o odluci da Brozović napusti školu i postane - nogometaš.


“Pazi, imamo dva treninga. I logično mi je da ova djeca koju smo priključili dođu na jutarnji, a popodnevni propuste jer su u školi. Ili obrnuto. Međutim, ja vidim Brozovića ujutro i popodne. I tako je trajalo neko vrijeme. I odem ja do njega i velim: “Mali, kaj je s tobom? Ti si stalno tu. Što je sa školom?”. I odgovori meni Broz: “A ne ne. Ja vam ne idem u školu”. Gledam ja njega, gleda on mene. Pitam ga kako ne ide u školu, a on će mi da mu je tata rekao da mu škola nije potrebna i da se primi nogometa. Ostao sam paf. Pa svi smo mi roditelji. I odem ja do Perkovića, ispričam mu situaciju i pitam ga što da radimo. Ipak smo mi neki pedagozi ovdje. Međutim, Perković mi odgovori da ako je tati svejedno, da onda bude i nama”.

I bila je to dobra odluka. Jer Brozović će preko Dragovoljca i Lokomotive doći do Dinama pa napraviti milijunski transfer u Inter iz Milana. Proveo je u Serie A osam godina prije nego je prošlo ljeto otišao u Saudijsku Arabiju da zaradi za penziju. Možda je i to bilo prerano, kao što je i ova odluka oko napuštanja reprezentacije, ali to je Marcelo Brozović. Uvijek svoj.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marcelo BrozovićHrvatska nogometna reprezentacijaVatreni

Ostale Vijesti