Sanjin Strukić/PIXSELL
Sanjin Strukić/PIXSELL

Germanijak EKSKLUZIVNO doznaje: Evo koliko ima prikupljenih potpisa za rušenje Barišića i Antolića

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.01.23. | 11:01

U ponedjeljak u 10 ujutro bi se trebali predati potpisi skupštinara sa zahtjevom za izvanrednu Skupštinu na kojoj bi trebalo biti izabrano novo vodstvo GNK Dinamo

U ponedjeljak ujutro u 10 sati u Maksimirskoj 128 trebali bi biti uručeni potpisi skupštinara kluba sa zahtjevom za izvanrednu Skupštinu GNK Dinamo.

Prema informacijama Germanijaka, struja koja je protiv Krešimira Antolića ima 45 potpisa skupštinara, prethodno ovjerenih kod javnog bilježnika, što je sasvim dovoljno da se zadovolji prvi korak u sazivanju izvanredne skupštine kluba.

Podsjetimo, nakon što je skupština kluba izglasala nepovjerenje članu uprave Krešimiru Antoliću te naložila Izvršnom odboru da sprovede tu odluku, a što je prema Statutu GNK Dinamo i na način kako ga tumači Nadzorni odbor, trebala biti puka formalnost, IO je sa sedam glasova odbio sprovesti tu odluku.

Potom je slijedilo očitovanje Nadzornog odbora na tu temu, pa i kaznena prijava Mirku Barišiću koji je u međuvremenu održao sastanak s klupskim djelatnicima koji su ujedno i članovi Skupštine kluba. Na njemu je upoznat kako glasanje protiv Antolića nije bilo samo zbog odanosti Zdravku Mamiću već zbog iskustva koje zaposlenici kluba imaju u operativnom radu s članom uprave. Predsjednik Barišić je naglasio da ništa ne traži od zaposlenika, ali je nakon sastanka dao naslutiti kako će organizirati novi susret sa zaposlenicima na temu rada uprave kluba, očito iznenađen količinom nezadovoljstva. Potom je, navodno, bio organiziran i sastanak s navijačima koji je predvodio upravo smijenjeni član Uprave što sugerira da se lobira na sve strane.

Procedura je jasna. Nakon što u klubu zaprime potpise, krenut će rok od 60 dana u kojima se mora održati izvanredna Skupština kluba. Prema našim informacijama, podrška za smjenu Barišića i Antolića i biranje novih ljudi u vodstvo kluba neće stati na ovih 45 ovjerenih potpisa već se računa na barem još desetak. A to je već ozbiljna brojka koja sugerira kako bi Dinamo od veljače mogao imati nove čelnike.


Tagovi

GNK DinamoKrešimir AntolićMirko BarišićZdravko Mamić

Ostale Vijesti