Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Germanijak EKSKLUZIVNO doznaje: Ajax stigao u Zagreb po Šutala!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 15:01

Sportski direktor Ajaxa Sven Mislintat dva i pol sata proveo je u Maksimiru u razgovorima s čelnicima Dinama oko Josipa Šutala

U pregovorima Dinama i Ajaxa oko transfera Josipa Šutala u četvrtak je otvoreno novo poglavlje! Kako Germanijak ekskluzivno doznaje, sportski direktor Ajaxa Sven Mislintat stigao je u Zagreb gdje se točno u podne našao s čelnicima Dinama. Čak dva i pol sata trajali su razgovori u kojima je sportski direktor Ajaxa “lomio” ljude iz Maksimira oko visine odštete za koju je Dinamo spreman pustiti reprezentativca u Nizozemsku.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon prve runde pregovora, Sven Mislintat zapustio se s Dariom Šimićem i njegovim asistentom Markom Vukelićem u klupski restoran a potom su nastavljeni razgovori koji još uvijek traju.


Podsjetimo, Ajax je nedavno poslao inicijalnu ponudu Dinamu za Šutala u iznosu od 12 milijuna eura, identičnu onoj koju je poslala i Fiorentina. Međutim, to je bilo čisto provjere radi kako u Maksimiru dišu. Naravno da je cijena koju traži Dinamo za Šutala puno veća, gotovo dvostruka, pa je Mislintat stigao na lice mjesta da ispregovara povoljnije uvjete.

Prema našim informacijama, jedino što Dinamo trenutno ima službeno za Josipa Šutala su ponude Ajaxa i Fiorentine koja je u međuvremenu podigla iznos koji je spremna platiti za stopera, ali još uvijek nedovoljno da bi bili uzeti u obzir. Ako i postoji interes Napolija, on se još uvijek nije manifestirao konkretnom ponudom.

Također, u Dinamu imaju signale da bi se u utrku za Šutala trebali uključiti jedan klub iz engleske Premier lige, odnosno jedan iz Bundeslige, a nije riječ o RB Leipzigu. I to ih čini izuzetno zadovoljnima jer su postigli upravo ono što su željeli - licitaciju za najvrjednijeg igrača kojeg trenutno imaju u svlačionici.


Što je Sven Mislintat dogovorio, ako je uopće išta konkretno postigao svojim dolaskom u Zagreb, znat će se vrlo brzo. Inače riječ je o bivšem sportskom direktoru njemačkog Stuttgarta koji je u Ajax stigao nakon što je bio šef sportskog sektora u engleskom Arsenalu. Nadimak mu je “Djamantno oko” zbog sposobnosti da prepozna talentiranog igrača u ranoj fazi njegove karijere.



Tagovi

AjaxJosip ŠutaloGNK DinamoLjetni prijelazni rok 2023Dario ŠimićSven Mislintat

Ostale Vijesti