Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Germanijak doznaje: Zekić dobio ponudu da preuzme novi klub, a to nije Osijek

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 06.09.22. | 15:10

Još zimus se spominjao kao ozbiljan kandidat za klupu Dinama pa je za nju ipak izabran Željko Kopić, a s dolaskom toplijih dana za njim je zavapio drugi hrvatski velikan

Trener Slaven Belupa, Zoran Zekić, ima novu ponudu za posao. Na svojoj klupi ga želi mađarski Debrecen, trenutno osmoplasirana momčad od 12 ukupno u elitnom razredu mađarskog nogometa. Imaju sedam bodova, osam manje od vodećeg Ferencvarosa koji ujedno ima i dvije utakmice manje.

Kako doznajemo, Zekić je za sada odlučio ostati u Koprivnici. Možda i dalje čeka neku bolju HNL ponudu...

Još zimus se spominjao kao ozbiljan kandidat za klupu Dinama pa je za nju ipak izabran Željko Kopić, a s dolaskom toplijih dana za njim je zavapio drugi hrvatski velikan.

"Oprosti nam Zekiću. Vrati se, trebamo te", vapili su navijači NK Osijeka do prije nekoliko tjedana kada je krenulo sve jače pucati u odnosima s Nenadom Bjelicom na Gradskom vrtu. Za to je vrijeme, u klubu s puno slabijim financijama, (uz dužno poštovanje svima) puno slabijim igračima i u puno manje euforičnom okruženju često jako kritične podravske metropole, bivši trener Osječana, Zoran Zekić stepenicu po stepenicu gradio momčad s kojom je stigao do drugog mjesta HNL ljestvice.

Svjestan je Zekić da se na njoj vjerojatno neće zadržati do posljednjeg kola, ali zašto ne bi živio i uživao u pozitivnom trenutku? Stvorio ga je sam. Osim trenerske na sebe preuzeo i ulogu sportskog direktora, radio svaki dan naporno, svjedoci nam kažu da je od jutra do mraka na Apašu, smišlja, planira, pazi na svaku kunu kluba, na terenu kombinira iskustvo starijih igača s mladim talentima, igra se s različitim formacijama, priznaje i svoje greške... Radi na zdrav način, bez pretjeranog presinga, a to mu je na kraju urodilo plodom. Mnogi su ga očekivali vidjeti na klupi Osijeka, ali koliko znamo, iz Gradskog vrta ga nakon odlaska Nenada Bjelice nisu kontaktirali. Što je razlog, s obzirom na to da je Zekić vodio i mađarski DVTK, klub u kojem su šefovi isti kao u Osijeku, nitko ne zna.

Zekić je ove sezone već u osam kola skupio 14 bodova sa Slaven Belupom, dok, recimo Osijek ima samo devet bodova. Prvi gol u gostima primili su Koprivničani tek na Poljudu u zadnjem odigranom kolu, baš kao što su upravo u toj utakmici i onoj protiv Dinama kod kuće najviše nastradali. S rezultatom 5:1 su u oba susreta slavili njihovi protivnici. No, zato je Slaven srušio Varaždin (1:0), Rijeku (1:0), Goricu (2:1) i Lokomotivu (0:1), dok su i Osijeku i Šibeniku otkinuli po bod. Srušio je Zekić razne rekorde u ovoj sezoni sa Slavenom. Možda na konto sjajne atmosfere koja trenutno nosi njegov klub i ostane u Koprivnici. Ništa nećemo točno znati dok to sam Zekić ne potvrdi, a poznavajući njegovu otvorenost prema medijima, na konkretan odgovor nećemo dugo čekati.

"Reci Zeka, samo reci", dodali bi njegovi igrači.




Tagovi

Zoran ZekićSlaven BelupoHNLPrva nogometna liga

Ostale Vijesti