Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Germanijak doznaje: U Maksimiru vjeruju da je Ademi na korak do Dinama! Kulenović opet Modri

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 04.09.23. | 16:01

U Maksimiru i dalje rade na pojačanjima, iz sata u sata smjenjuju se informacije oko dolazaka

Arijan Ademi mogao bi se vratiti u Maksimir! Nije nepoznato da ga Dinamo želi, da je bivši kapetan na listi želja Sergeja Jakirovića. Ali, dok se proteklih dana činilo da je Ademi sve dalje od povratka iz Kine u svlačionicu pod jugom, zadnjih se sati i dana ponovno 'zakuhalo'. Naime, kako doznajemo, Dinamov trener Sergej Jakirović je na liniji s Ademijem već neko vrijeme i bio je dogovor da se ponovno čuju, ako Ademiju propadne transfer u Bjeličin Trabzonspor. Jer, Bjelica se bio prvi javio, imao je prednost pred Dinamom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, prema informacijama Germanijaka, Ademijev klub Beijing Gouan odbio je ponudu turskog kluba i sad je ponovno u igru ušao Dinamo. Imaju li Modri u rukavu neki jači adut? Navodno, imaju. Naime, Trabzonspor je Kinezima ponudio Ademijev dolazak na posudbu, s opcijom otkupa, međutim, u Beijngu su takav 'paket' odbili. A Dinamo bi, za razliku od Turaka, mogao Ademija otkupiti za sličan iznos za koji su ga prodali (oko milijun eura), ali bi se onda Ademi morao odreći dijela plaće, koja mu u Kini iznosi oko 1,5 milijuna eura. No, taj bi dio bio manji problem, Ademi, navodno, nema problema s time, veći je problem dogovor između klubova.

Sudbinu povratka Ademija u Maksimir tako u rukama drži Beijing Gouan. Međutim, u Maksimiru su, kako čujemo, vrlo optimistični i vjeruju da će Ademi uskoro potpisati za Dinamo, da će Kinezi popustiti! Hoće li Dinamo stići transfer obaviti u ponedjeljak do ponoći da bi prijavio Ademija za Konferencijsku ligu ili će od, ako dođe, stići do petka i igrati do jeseni samo HNL? Inače, Ademi je bio dva-tri dana u Zagrebu, a u ponedjeljak je otišao u Skoplje, gdje se priključio reprezentaciji Sjeverne Makedonije. I tamo čeka rješenje rebusa, ali iz sata u sat je, navodno, sve bliži Dinamu.

Što se ostalih pojačanja tiče, očekuje se službeni potpis Joacquina Sose, koji je prosao lijecnički pregled, a službeno je potpisao Tibor Halilović, koji je došao kao slobodan igrač. Spominje se i napadač Frantzdy Pierrot iz Maccabija Haife, ali, prema izraelskim medijima, njegov ga klub još uvijek ne pušta, navodno za njega traže 2,5 milijuna eura pa je neizvjesno hoće li se taj transfer realizirati. Propao je, definitivno, dolazak Miereza. Iako su iz Osijeka stalno slali signale da je to nemoguća misija i da Argentinac neće u Dinamo, doznajemo da su nakon nedjeljnog derbija iz Dinamove delegacije pokušali još jednom 'slomiti' transfer, odnosno, pokušali su preko Mierezovih agenata izvršiti pritisak na klub. No, ostalo je na tome, Mierez neće u Dinamo. Dok Modri pokušavaju dovesti napadača, vratili su s posudbe u Lokomotivi Sandra Kulenovića. Koji će tako konačno dočekati šansu u Dinamu.



Tagovi

Arijan AdemiGNK DinamoBeijing GuoanSergej Jakirović

Ostale Vijesti