: BRUNO FAHY/BELGA
: BRUNO FAHY/BELGA

Germanijak doznaje: Stipe Perica potpisuje za Rijeku, blizu i Gojak!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 03.09.24. | 14:30

Dogovorio je sporazumni raskid ugovora sa Standardom i u Rijeku stiže kao slobodan igrač, a ovog utorka je osobne uvjete na Rujevici dogovarao i Amer Gojak. I dogovorio ih je! Ali, taj posao još uvijek nije 100 posto gotov...

Živo je ovih dana na Rujevici. Iako su nam poslije posljednje utakmice rekli kako Rijeka nije momčad koja treba slaviti remije, na licima igrača, radne zajednice i stručnog stožera jasno se moglo vidjeti kako im je taj osvojeni bod protiv aktualnog prvaka Hrvatske jako puno značio. Rijeka je protiv Dinama odigrala sjajnu utakmicu, naročito se to odnosi na drugo poluvrijeme, a tom svojom izvedbom kupili su si mir za naredna dva tjedna u kojima će u potpunosti iz svojih glava nastojati izbrisati sve ono što se dogodilo u Ljubljani te se još više fokusirati na ono što ih očekuje u narednim tjednima.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kako je dan nakon utakmice s Dinamom Franjo Ivanović zgotovio transfer u Belgiju, bilo je potpuno jasno kako će Riječani u narednih 10-ak dana potražiti novo napadačko rješenje. Pričalo se o mnogim igračima, neke priče zaista jesu istinite, ali ono što je praktički 100 posto sigurno i što bi se u narednih nekoliko dana trebalo realizirati je da će Stipe Perica uskoro postati novi igrač Rijeke.

Prema informacijama Germanijaka, Riječani su sve dogovorili sa stasitim Zadraninom koji bi do kraja tjedna i službeno trebao biti predstavljen kao novi igrač Rijeke. Iz menadžerskih krugova doznajemo kako je Perica pristao na sporazumni raskid sa Standardom te će se Rijeci priključiti kao slobodan igrač, a sama činjenica da se odrekao unosnog ugovora u Belgiji te je bio spreman prihvatiti znatno manju ponudu Rijeke jasno sugerira kako su njegovi motivi dolaska u momčad s Kvarnera isključivo sportski te da je u potpunosti siguran da svojom kvalitetom može Rijeci donijeti dimenziju više.

Danas 29-godišnji Perica iz HNL-a je otišao prije 11 godina kad ga je iz Zadra za 2.45 milijuna eura doveo Chelsea. Debi za Plavce nije dočekao, ali je sjajnim izvedbama na posudbi u NAC Bredi zainteresirao čelnike Udinesea koji ga u ljeto 2016. dovode u svoje redove za 4.5 milijuna eura. Član talijanske momčad bio je do 2020., s tim da je u međuvremenu odradio i nekoliko posudbi gdje je također bio efikasan. U ljeto 2020. se vraća na Otok, ovog puta u Watford, da bi onda godinu dana kasnije preselio u Maccabi Tel Aviv gdje je igrao sjajan nogomet. Njegove sjajne predstave zainteresirale su čelne ljude Standarda koji su Pericu prije dvije godine doveli za nešto manje od milijun eura, a on je po dolasku u novi klub potpisao trogodišnji ugovor.

Kako prošle sezone nije imao željeni status u momčadi, a povrh svega se belgijski klub našao u financijskim problemima, Perica je ljetos intenzivno tražio mjesto gdje će odnijeti svoje talente i gdje će moći ponovno biti 'onaj stari'. Imao je nekoliko ponuda na stolu, od Eredivisie pa sve do nekih drugih klubova u Belgiji, ali nakon toliko izbivanja iz svoje domovine, Perica je odlučio kako je Rijeka idealna sredina za nastavak njegove karijere.

Što se tiče njegovog fizičkog stanja, Perica dolazi u potpunosti spreman te će konkurirati već za prvu sljedeću utakmicu Rijeke kada ih očekuje gostovanje protiv okršaj s Goricom u Turopolju (14. rujna, 20 sati).

Za kraj valja istaknuti da je Amer Gojak, o čijem smo dolasku pisali još prošlog tjedna, ovog utorka - i to na Rujevici - odradio posljednju fazu pregovora direktno s ljudima iz Rijeke. I s njima je sve dogovorio! No, potpis još uvijek nije 'pao', čekaju se Mađari, a budući da su oni neugodni pregovarači, ipak treba malo potegnuti kočnicu. Blizu je, ali dogvoreno - barem zasad - još uvijek nije.



Tagovi

Stipe PericaHNK RijekaRijekaStandardStandard LiegeLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.Hrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti