REUTERS/Martin Rickett
REUTERS/Martin Rickett

Germanijak doznaje: Slaven Bilić blizu odluke da prihvati ponudu Olympiacosa!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 31.07.22. | 09:42

Dosadašnji trener Pedro Martins je na izlaznim vratima nakon domaćeg poraza 0:4 od Maccabija iz Haife i ispadanja iz Lige prvaka

Slaven Bilić na pragu je novog angažmana! Nakon što je u subotu navečer procurilo da je 53-godišnji Splićanin prvi kandidat za klupu Olympiacosa, što su prve objavile Sportske novosti, u nedjelju ujutro dobili smo potvrdu da je bivši hrvatski izbornik razgovarao s vodećim ljudima kluba iz Pireja te ozbiljno razmišlja da prihvati ponudu.

Prema grčkim medijima drugi kandidat je Talijan Roberto de Zerbi, kojem je zadnji posao bio Šahtar.

Dosadašnji trener Pedro Martins je na izlaznim vratima nakon domaćeg poraza 0:4 od Maccabija iz Haife i ispadanja iz Lige prvaka, no slično kao i u slučaju Nenada Bjelice i Osijeka, vlasnicima je problem odšteta odnosno visoka otpremnina u slučaju otkaza. No, kako je Portugalac u Pireju od 2018., vjerojatno će doći do sporazumnog raskida…

Dakako, prije toga treba dogovoriti novog trenera i njegov stožer, a pole position drži Bilić, kojeg bi u Pireju dočekao nedavno pridošli Šime Vrsaljko (30), igrač kojeg je kao izbornik uveo u A-reprezentaciju. I pokušali bi se plasirati u Europsku ligu, dakako, bila bi im ambicija osvojiti je… Kao I obraniti grčki naslov, dakako!

Bilićeva je želja da mu u stožeru ponovno budu Dean Računica i Danilo Butorović, no to je također jedna od stavki pregovora. Sigurno je jedno: Slavena privlači Atena, tamošnje nogometno ozračje, klub koji prate navijači, derbiji, a Grčka je po tome najbliža Turskoj, u kojoj je Bilić guštao.

Podsjećamo, Bilić je nakon izborničkog posla vodio Lokomotiv Moskvu, Besiktas, West Ham United, Al-Ittihad (S. Arabija), West Bromwich Albion te Beijing Guoan.


Tagovi

Slaven BilićOlympiacosgrčka nogometna ligaŠime Vrsaljko

Ostale Vijesti