Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Germanijak doznaje: Osijek želi dovesti reprezentativca Makedonije, beka iz Istre i dvojac iz ruskog Torpeda!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 17.05.23. | 08:54

Prema informacijama Germanijaka u Gradskom vrtu ozbiljno su prionuli igračkoj križaljci za sljedeću sezonu

Pred Osijekom je izazova kao u priči. U dva kola treba se osigurati Europa. Potom slijedi preseljenje na novi stadion a usput se skiciraju obrisi momčadi koja bi trebala odigrati premijernu sezonu na Pampasu za koju se navijači i klub nadaju da bi mogao biti stadion na kojoj se igra jedna od europskih skupina.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Puno je tu kombinacija. Osijek ima nekoliko izuzetno zanimljivih igrača na tržištu. Od Miereza, Barišića, Žapera… No, ima i cijenu ispod koje se ne ide. Recimo, za Miereza se neće razgovarati ispod pet milijuna eura. Barišića je Dinamo mogao dobiti za dva milijuna prošlo ljeto, sada je cijena veća… Ne kažemo da neće biti odlazaka iz Gradskog vrta ili Pampasa, kako vam već god odgovara, no uvjeravaju nas iz Osijeka da to neće biti ispod tržišnih cijena. I to je jedino normalno i poslovno razmišljanje.

No, bit će i ulaznih transfera. Nekoliko je imena podvučeno u bilješkama sportskog sektora u Wilsonovoj ulici. Prije svega u posljednjoj liniji gdje Osijek traži rješenje na stoperskoj poziciji ali i na onoj desnog beka.

Prema informacijama Germanijaka Osijeku je izuzetno zanimljiv Nikola Serafimov, 23-godišnji centralni branič mađarskog Fehervara i reprezentativac Sjeverne Makedonije.

“Dobar stoper. Tehnički jako potkovan, brz. Definitivno igrač za HNL”, opisao nam ga je Arijan Ademi, njegov suigrač iz reprezentacije Makedonije za koju je Serafimov nastupio u 15 navrata. Iako Serafimov ima ugovor još dvije godine, posao bi se mogao lakše i jeftinije realizirati ako Fehervar ispadne iz prve lige. Dva kola prije kraja, ostanak im bježi dva boda…


Nadalje, traži se rješenje za desni bek i Osijek ga vidi u igraču Istre Luki Hujberu. Riječ je o 23-godišnjaku iz Nove Gradiške koji je preko Lokomotive stigao u Istru za koju je u ovoj sezoni odigrao preko trideset utakmica. Njegov adut je ulazak u posljednju godinu ugovora s Istrom i tu se Osijek nada kako bi ga mogao dovesti u svoje redove.

Nadalje, Ivica Kulešević i Stjepan Tomas pronašli su svoje mete i u Rusiji. Izvor nam sugerira kako je Osijeku zanimljiv dvojac iz Torpeda Moskve.

Mario Ćurić je škola Hajduka koji je u mladim godinama postao kapetan Šibenika. Koncem ljeta otišao je u Torpedo iz Moskve u transferu vrijednom 1,3 milijuna eura. Međutim, bila je to kriva odluka jer je Torpedo uvjerljivo posljednji na ljestvici i sigurno ispada iz lige. No, to otvara prostor klubovima, tako i OsijekuĆurić dobro poznaje HNL, vrijeme za adaptaciju ne bi bilo potrebno i možda bi novi zalet prema inozemnom transferu mogao pronaći upravo u Osijeku.

A društvo bi mu mogao praviti bivši igrač Osijeka Mihail Caimacov koji je također član Torpeda, ali na posudbi iz Slaven Belupa. Sasvim je izvjesno kako Rusi neće aktivirati opciju otkupa ugovora i da se Caimacov vraća u HNL. Hoće li u Koprivnicu gdje ima aktualni ugovor još dvije godine ili će u Osijek koji bi ga htio u veznom redu - stvar je pregovora i obostranih želja.

Kako bilo, u Osijeku su očito ozbiljno shvatili prijelazni rok. Nakon što su riješili pitanje trenera, na Pampasu se želi stvoriti jaka momčad koja bi mogla napasti europsku skupinu…



Tagovi

NK OsijekMihail CaimacovMario ĆurićSjeverna MakedonijaArijan AdemiHNLprijelazni rokLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti