Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Germanijak doznaje: Osijek prodao napadača u Rusiju!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.07.23. | 12:51

Napadač Osijeka koji je imao sjajnu sezonu na posudbi u dresu slovenske Mure otišao je u Rubin Kazan.

Osijek je za milijunski iznos unovčio dvadesetak golova koje je u prošloj sezoni Mirilind Daku zabio u dresu Mure na posudbi u Sloveniji.

Kako Germanijak doznaje, Daku je novi igrač ruskog Rubin Kazana. Transfer je završen u ponedjeljak prijepodne a zasigurno su pomogle dobre relacije koje Stjepan Tomas ima u Kazanu s obzirom na to da je u jednom dijelu svoje karijere nosio dres Rubina. U istom klubu bio je i Mijo Caktaš, odnosno bivši reprezentativac Tomislav Dujmović. Iako ne postoji još službena potvrda, čini se da bi Osijek u ovom poslu mogao zaraditi nešto više od milijun eura. Toliko je bar bila cifra koju je Osijek, u nogometnim kuloarima tražio za svog napadača.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Daku je stigao u Osijek prije pet sezona iz kosovskog Llapija za odštetu od 60 tisuća eura. Slijedile su posudbe u Albaniju i Kosovo, te slovensku Muru te se zapravo nikada nije nametnuo u Gradskom vrtu. Za Osijek je odigrao tek 16 utakmica i zabio četiri gola. Lanjsku sezonu proveo je u Muri gdje je skrenuo pozornost na sebe dobrim učinkom a koji je Osijek odlučio monetizirati na nogometnom tržištu.

Daku je malo kasnio na pripreme Osijeka, ali je bio s momčadi u Svetom Martinu na Muri iz kojeg je nakratko otišao u Albaniju. Službeno, išao je sređivati dokumentaciju ali je izvjesno kako se cijelo vrijeme kuhala opcija za transfer. Iako je bilo nekih signala da bi mogao produžiti s Osijekom i tako staviti klub u bolju pregovaračku poziciju, Daku na koncu nije stavio autogram na novi ugovor već se zaputio u Rusiju.

Stjepan Tomas ostaje u špici na Mierezu i Fućku. Doduše, tu je i Špoljarić ali njega trener Osijeka vidi u nekim drugim ulogama obzirom da je u jučerašnjem prijateljskom dvoboju s Bohemiansom igrao na poziciji veznog igrača.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ljetni prijelazni rok 2023Mirilind DakuNK OsijekRubin Kazanj

Ostale Vijesti