Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Germanijak doznaje: Osijek prodao Barišića u Basel!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 18:56

Odlazak stopera oslabit će ionako slabu zadnju liniju Osijeka te je jasno kako će se klub s Pampasa morati pojačati na toj poziciji. Neslužbeno se spominju imena Moscija iz ZTE-a i Jelenića iz Varaždina.

Čini se kako Stjepan Tomas ostaje bez svog najboljeg defenzivca! Kako Germanijak ekskluzivno doznaje, Osijek i Basel dogovorili su gotovo sve detalje transfera Adriana Leona Barišića u redove švicarskog velikana. Nakon uzvratne utakmice protiv Adane, Barišić bi trebao krenuti u Švicarsku na liječnički pregled, posljednji detalj koji ga dijeli od popisa ugovora.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A nakon što Barišić zadovolji pregled kod doktora, na Pampas bi u zamjenu za reprezentativca Bosne i Hercegovine trebala sletjeti financijska injekcija u iznosu od tri milijuna eura čime bi stoper ušao u TOP 5 izlaznih transfera Osijeka u povijesti. Ispred njega su Mirko Marić (7 milijuna), Boško Šutalo (4 milijuna) i Ante Majstorović koji otišao u Kinu za 3,3 milijuna eura a Barišićeva odšteta u rangu je s onima Diona Drene Belje i Jurice Vranješa.

Ponuda Basela nalazi se već neko vrijeme na stolu Ivice Kuleševića. Čekao se dvostruki sraz s Adanom, eventualno i play off Konferencijske lige. Međutim, nakon što je Osijek već u prvoj utakmici šanse za prolaz sveo na minimum čini se da ništa više ne stoji na putu Barišićeva transfera u Švicarsku.

Adrian Leon Barišić u Osijek je stigao iz redova Splita. Igrao je za drugu momčad Osijeka, neko vrijeme proveo i na posudbi u talijanskom Frosinoneu, da bi se prošlo ljeto vratio na Gradski vrt. Lani je bio standardan u zadnjoj liniji s 27 nastupa u HNL-u, uz pogodak i asistenciju. U ovoj sezoni odigrao je 77 minuta protiv Slaven Belupa, odnosno isto toliko protiv Adane kada je napustio travnjak zbog razbijene arkade i pet šavova koje je kasnije dobio od liječnika.

Barišić je figurirao kao najjača karika u posljednjoj liniji Osijeka a koja ne nudi povjerenje u uvodnim utakmicama sezone. Od stopera otišli su Čeberko i mladi Uwem. Nešto ranije se u Kinu zaputio kapetan Škorić, a nakon odlaska Barišića jasno je kako će Osijek morati u novi krug šopinga. Kao potencijalni kandidati spominju se imena Attile Moscija iz mađarskog ZTE-a, odnosno Luke Jelenića koji brani boje Varaždina, a kojeg je Osijek htio dovesti još na početku ljetnog prijelaznog roka. Možda bi bilo dobro da se na Pampasu okrenu domaćim igračima poput Krizmanića iz Gorice. Naime, nakrcati zadnju linjiju strancima kojima je potrebno određeno vrijeme za adaptaciju a tu je i jezična barijera - moglo bi biti kontraproduktivno.

Kako bilo, Kulešević će morati brzo reagirati jer Tomas trenutno raspolaže s trojicom stopera. Osim Bralića koji je lani igrao u Gorici, a trenutno se nalazi na listi ozlijeđenih, tu si i prinove Evangelou i Mkrtčjan. Dakle, jako tanak kadar za HNL



Tagovi

Adrian Leon BarišićNK OsijekHNLLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti