Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Germanijak doznaje: Odbijen Feyenoord, Ivanušec ostaje u Dinamu!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 09.08.23. | 15:34

Odšteta nije iz sfere "samo luđak bi to odbio", Ivanušec je najbolji igrač Dinama zadnjih šest mjeseci a ima i čvrst ugovor koji traje još tri godine. U ovom trenutku on Dinamu vrijedi više od tih desetak milijuna eura koliko nude Nizozemci.

Na marginama nemilih scena koje su se događale u Grčkoj, u Maksimiru su nastavili sa svakodnevicom. Po dolasku u Zagreb, vratili su se tekućoj problematici a u srijedu donijeli i jednu od krucijalnih odluka koju će pozdraviti modri puk.

Dakle, prema informacijama Germanijaka, Dinamo je odbio ponudu Feyenoorda i Luka Ivanušec ostaje u Maksimiru.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nadalje, prema našim saznanjima, odluku je prelomila predsjednica Uprave Vlatka Peras prethodno se konzultiravši s ostalim članovima Uprave i sportskim sektorom. Peras je odluku donijela temeljem nekoliko argumenata. Prvi i svakako najvažniji je da Dinamo ima financijsku stabilnost. Osim onog što treba doći na ime transfera Joška Gvardiola, nešto je kapnulo od transfera Brozovića i Kovačića, vjerojatno će i od Majera koji je na milimietar od Wolfsburga. Dakle, sasvim dovoljno je na računu za mirnu jesen. Naravno, tu se očekuje i transfer Josipa Šutala, za kojeg Dinamo ima zamjenu, za razliku od Ivanušeca.

Nadalje, u Maksimiru smatraju kako je deset milijuna eura premalo da se ulazi u rizik. A prodati igrača koji je u posljednjih šest mjeseci bio najbolji u redovima Dinama - bio bi velik rizik! Naposljetku, Dinamo je tu u povoljnoj situaciji jer Luka Ivanušec ima aktualni ugovor još tri godine i njegova prodaja nije “pod mus” kao što su, primjerice, one od Petkovića i Livakovića koji su zakoračili u posljednju godinu ugovora.

Kada se sve to stavilo na papir - logičan zaključak nametao se sam po sebi; nije sazrelo vrijeme za prodaju Ivanušeca i on ostaje član svlačionice Igora Bišćana barem do zime. Naravno, postoji mogućnost da se dok kraja kolovoza javi neki novi kupac koji će “izuti iz cipela” društvo iz Maksimira, ali to je već druga tema…

Tu će možda biti objektivan problem kako će Ivanušec prihvatiti spuštanje rampe, jer se u glavi već oprostio od Dinama očekujući pakiranje kofera nakon dvostrukog sraza s AEK-om, no reprezentativac nije u poziciji da previše tuguje. Ugovor je čvrst, traje tri godine i sve ovisi upravo o Dinamu.

Ivanušecov ostanak imat će određene posljedice na planove koje su u Maksimiru radili oko eventualnih nasljednika na poziciji lijevog krila. Spominjalo se kako će Ivanušecovim odlaskom priliku dobiti mladi Gabrijel Rukavina koji je označen kao projekt kluba. Tu je svakako i Antonio Marin koji se nadao prilici od nekoliko utakmica u kontinuitetu a koje nikada nije dobio u Maksimiru. Treba vidjeti i što će biti oko transfera Luke Stojkovića i Lukasa Kačavende, iako nas u Dinamu uvjeravaju kako oni uopće ne ovise o Ivanušecovom odlasku već o dijametralno suprotnom gledištu sportskog sektora i trenera u odnosu na Upravu kluba.

Možda ne bi bilo loše da i tu Peras “lupi šakom o stol”, upravo onako kako je napravila s Ivanušecom, pa okrene broj od Božidara Šikića i sama zgotovi posao! Jer, samo slijepac ne vidi kako su oba ta igrača, a pogotovo Stojković, potencijali na tragu Majera i Ivanušeca. Igrača koji su došli iz Lokomotive i na kojima je Dinamo zaradio ili će tek zaraditi ozbiljan novac a od njih napravio reprezentativce. Dinamo na njima ne može izgubiti...



Tagovi

Luka IvanušecGNK DinamoFeyenoordVlatka PerasLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti