Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Germanijak doznaje: Nadzorni odbor smijenio Jakobušića, Hajduk će opet voditi žena

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 10:12

Marinka Akrap bila je dosad članica Uprave i direktorica marketinga

Nadzorni odbor Hajduka odlučio je smijeniti predsjednika Lukšu Jakobušića prije isteka mandata, a na čelo splitskog kluba imenovati Marinku Akrap kao vršiteljicu dužnosti predsjednice. Ona je dosad bila članica Uprave Hajduka, a sada će do dalnjega voditi klub i od nje se očekuju potezi do kraja sezone koju treba nekako izvući.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

NO očito nije više imao strpljenja s predsjednikom koji je podignuo klub u tri i pol godine koliko je bio na čelu, za nejgova mandata osvijena su dva hrvatska Kupa, ali nije uspio osvojiti titulu koju je ove sezone zadao kao cilj te igrati skupinu nekog eurropskog kupa. Presudili su loši rezultati u proljetnom dijelu prvenstva, a Jakobušić je ionako već ranije najavio svoj odlazak ukoliko ne ispuni ambicije kluba koje si je sam zadao.

Dan nakon četvrtog poraza u nizu koji je potpisao trener Mislav Karoglan, ispadanja iz Kupa i velikim zaostatkom u prvenstvu, odlučeno je da predsjednik više nema sposobnosti voditi klub.

Marinka Akrap je iz Tučepa, a u Hajduku se kao članica uprave bavila najviše marketingom podignuvši klub na višu razinu po prodaji proizvoda i velikom članstvu. Nije prva žena na čelu Hajduka, jer ne tako davno Bijele je kao privremena upraviteljica vodila Osječanka Marijana Bošnjak. No, saznajemo i da Hajdukovi 'nadzornici' već imaju novog čovjeka za čelnu funkciju, što bi se trebalo riješiti do kraja mjeseca. Više će se znati nakon konferencije za medije najavljene za ponedjeljak popodne.



Tagovi

HajdukLukša JakobušićMarinka AkrapHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti