Goran Kovačić/Pixsell
Goran Kovačić/Pixsell

Germanijak doznaje: Mišković smijenio Sopića, Đalović vodi Rijeku protiv Elfsborga!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.08.24. | 11:55

Niti koje su vezivale Miškovića i Sopića ionako nisu bile čvrste. Kao da je predsjednik Rijeke čekao krivi korak. Dočekao ga je u Varaždinu

Željko Sopić više nije trener Rijeke! Kako Germanijak ekskluzivno doznaje, Damir Mišković odlučio se zahvaliti dosadašnjem treneru Rijeke i raskinuti ugovor.

Niti koje su vezivale Miškovića i Sopića ionako nisu bile čvrste. Kao da je predsjendik Rijeke čekao krivi korak. Dočekao ga je u Varaždinu gdje je Rijeka odigrala 0-0 protiv domaćina. U utorak je sportski direktor Darko Raić Sudar pozvao Sopića na razgovor te mu rekao kako je odluka vlasnika i predsjendika da više nije trener te da neće voditi momčad protiv Elfsborga.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Željko Sopić preuzeo je Rijeku nakon odlaska Sergeja Jakirovića u Dinamo tijekom kolovoza prošle godine. Stabilizirao je momčad koja je bila dosta dugo u utrci s Dinamom za naslov prvaka. Nekoliko kola prije kraja položili su oružje, ali ukupan dojam je bio i više nego pozitivan. Usput je od Pašalića napravio reprezentativca a igračima podigao cijenu. Međutim, čini se da osobnost koju Sopić ima i koja je bila osvježenje za HNL nije dobro sjela gazdi kluba.

Glasine kako Rijeka neće sa Sopićem u novu sezonu pojavile su se odmah nakon posljednjeg kola prošle sezone. Pa tijekom priprema reprezentacije u Rijeci, Mišković je jasno rekao:

"Sve imamo, osim trenera".

Iako je to shvaćeno kao šala, svima na Rujevici bilo je sasvim jasno da se Mišković nije šalio.

No, Sopić je odradio pripreme i krenuo u novu sezonu. Prošao je prvu kvalifikacijsku stepenicu u kojoj je prijetio rumunjski Hunedoara. Doduše teško, ali prošlo se. HNL je Rijeka otvorila dominantnom predstvom s Lokomotivom (4-0) i nešto slabijom protiv Varaždina (0-0). U međuvremenu su odigrali 1-1 s Elfsborgom. No, uzvratnu utakmicu Željko Sopić gledat će preko televizije. Jutros ga je Darko Raić Sudar pozvao u klupske prostorije i jasno mu rekao kako stvari stoje. Sopić je to stočki podnio, stisnuo ruku i otišao s Rujevice.

"Privatan klub, gazda je taj koji odlučuje", bio je prvi komentar dobrog poznavatelja stvari u Rijeci.

A zanimljivo, jutros je Sopić imao press konferenciju u kojoj je najavio uvrat u Švedskoj.

"Očekujem zahtjevnu utakmicu, ali od prve minute ćemo krenuti igrati svoj nogomet i vratiti se, nadam se, kući pjevajući", rekao je Sopić ne znajući kako je u tom trenutku već postao bivši.

Nakon što je Germanijak prvi donio vijest o odlasku Sopića u javnost, oglasila se i Rijeka.

"HNK Rijeka zahvaljuje Željku Sopiću na svemu što je učinio za klub i želimo mu puno sreće u nastavku trenerske karijere", stoji u priopćenju na službenim stranicama kluba gdje je navedeno kako će Rijeku protiv Elfsborga u uzvratu voditi Radomir Đalović, pomoćni trener kojem će ovo biti prvi samostalni angažman.



Tagovi

Željko SopićDamir MiškovićHNK RijekaHNL

Ostale Vijesti