Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Germanijak doznaje: Mirku Barišiću jednoglasna podrška IO-a za još jedan predsjednički mandat!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 14:25

Spominjalo se nekoliko imena potencijalnih nasljednika Mirka Barišića, no čini se da će baš on biti kandidat skupštinske 'liste 35'.

"Ne mislim se kandidirati za novi predsjednički mandat. Ali, ako netko kaže da me treba ili će to od mene zahtijevati, onda ću razmisliti.", rekao je nedavno Dinamov predsjednik Mirko Barišić, nakon prosinačke Dinamove Skupštine. Pa, iako mu je 87 godina, iako su se zadnjih dana u javnosti pojavljivala imena raznih kadnidata za predsjednika kluba, od Nikole Hanžela, preko Krešmira Rotima, još ranije, na početku cijele priče i Damira Zorića te na kraju Dragutina Kamenskog, čini se da su u Maksimiru odlučili ići uhodanom stazom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, prema zasad neslužbenim informacijama Germanijaka, Mirko Barišić dobio je u petak, na prijedlog Nikole Hanžela, jednoglasnu podršku IO-a da u ožujku na izbornoj Skupštini bude predsjednički kandidat 'liste 35'. Podsjećamo, izbori u ožujku, ne bude li novih pravnih manevara i začkuljica, održat će se po novom Statutu, 25 članova Skupština birat će članovi kluba na izborima, dok će 35 članova birati članovi IO-a tajnim glasanjem. Onda bi tih 60 članova Skupštine na samoj sjednici trebalo izabrati novog predsjednika između dvojice kandidata, nositelja lista. Jasno je da u startu Mirko Barišić ima određenu prednost u takvom sustavu, no, morat će se za novi mandat, za razliku od dosadašnjih, ipak izboriti 'na terenu'. U svakom slučaju uspjeli su ga 'nagovoriti' da uđe u borbu, premda, sumnjamo da je nagovaranje bilo teško i iscrpljujuće i koliko god Barišić, navodno, glumio iznenađenje podrškom članova IO-a, toliko je sigurno i ranije bio uvjeren u ovakav epilog.

Izvršni odbor odredio je i izborno povjerenstvo za izbore za Skupštinu sastavljen od pet ljudi, a Dinamo još nije objavio službeni datum tih izbora. Vjerojatno će biti prema kraju veljače ili početkom ožujka, vremena ionako nema puno. Sve se to događa u fazi dok se još čeka odluka Gradskog ureda za opću Upravu o legalnosti dviju klupskih Skupština, u rujnu i prosincu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoMirko BarišićNikola HanželSkupština GNK DinamoStatut GNK Dinamo

Ostale Vijesti