Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Karlo Bartolec nadomak odlaska iz Osijeka

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 09:51

Procurilo je ime novog kluba, s tim da još uvijek nije poznato hoće li ga Osijek pustiti bez odštete ili će na njemu ipak nešto i zaraditi.

Kad je dolazio u Osijek, Karlo Bartolec vjerovao je da će se dobrim igrama u bijelo-plavom dresu nametnuti za poziciju prvog desnog beka Hrvatske. Pet godina bio je u Danskoj, igrao je jako dobro, a sve to nije prošlo ispod radara ni Zlatku Daliću koji ga je vidio kao zanimljivu opciju za poziciju koja se u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji smatra deficitarnom. Odnosno, smatrala se, do netom završenog SP-a…

Osječani su za nekadašnjeg igrača Dinama i Lokomotive platili svega 250 tisuća eura, mnogi su tada vjerovali kako su 'opljačkali' Copenhagen, a u svojim prvim nastupima za Osijek Bartolec je pokazao kako su u njemu dobili veliku snagu. No, s vremenom je njegova pozicija slabjela, a mjesto u momčadi izgubio je u potpunosti kad je Rene Poms postao novi glavni trener kluba. Nezadovoljan statusom, Bartolec je odlučio kako je ove zime vrijeme da se pozdravi s Gradskim vrtom nakon godinu i pol dana, a prema informacijama Germanijaka, 27-godišnji desni bek će karijeru nastaviti u mađarskoj Puskas Akademiji!

Bartolec je ove sezone skupio 10 nastupa u bijelo-plavom dresu, rubrike golovi i asistencije ostale su prazne, ali bi u novom klubu trebao biti prva opcija za poziciju desnog beka, što trenutno nije slučaj pored 'preporođenog' Šime Gržana u Osijeku. Puškaš Akademija u ovom je trenutku četvrta momčad mađarskog prvenstva, a njihov ponajbolji igrač je Vinkovčanin Jakov Puljić koji bi, u slučaju da se transfer realizira, trebao biti velika pomoć Bartolecu u fazi prilagodbe. Inače, Puljić i Bartolec bili su suigrači u Lokomotivi u sezoni 15./16. nakon koje se Bartolec zaputio put Danske.

Službene potvrde odlaska potencijalnog (ili bivšeg) Vatrenog u Mađarsku još uvijek nema, ali iz menadžerskih krugova Germanijak doznaje kako je sve riješeno. No, pričekajmo, za koji slučaj, još malo, jer u zimskom prijelaznom roku smo viđali i da 99 posto sigurni transferi na kraju ipak padnu u vodu…



Tagovi

Karlo BartolecOsijekNK OsijekFerenc PuskasPuskas Akademija

Ostale Vijesti