Eduard Vinatoru/Pixsell
Eduard Vinatoru/Pixsell

Germanijak doznaje: Kačavenda bi mogao debitirati u Osijeku, a onda ide na operaciju! Neće ga biti mjesecima

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 11:30

Potvrđena je informacija Germanijaka da će nakon Luke Stojkovića Dinamo ostati i bez još jednog igrača, koji je došao iz Lokomotive. Dinamo ga svejedno planira otkupiti

Kako se sve promijenilo u samo nekoliko dana, dvojac iz Lokomotive, koji su navijači Dinama prizivali čitavo ljeto, nadali se da će u njima vidjeti nove Ivanušeca i Majera, ove jeseni neće se naigrati u Maksimiru. A pitanje je koliko će igrati i u nastavku sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, da podsjetimo, Luka Stojković je na zagrijavanju protiv Rijeke ozlijedio koljeno, pokazalo se da je 'otišao' prednji križni ligament. Mora na operaciju, neće ga biti minimalno šest mjeseci. Možda i više. No, otpao je i Lukas Kačavenda! Njegova je priča malo kompliciranija, on je već imao istu ozljedu, vratio se na teren možda prerano pa je sad u situaciji da koljeno još nije u idealnom stanju. Odnosno, prema procjenama liječnika, a tražio je mišljenje na više strana, u Hrvatskoj i Njemačkoj, jedini način da spriječi novu tešku ozljedu jest - nova operacija. Kačavenda je neko vrijeme razmišljao, pokušao riješiti koljeno bez operacije, no, ništa od toga. Po dolasku u Dinamo još se jednom savjetovao sa stručnjacima i odlučio ići na operaciju.

Kačavenda nema pravo nastupa u Europskoj ligi u Pragu, nije prijavljen za tu utakmicu, ali mogao bi za Modre ipak debitirati u Osijeku iduće nedjelje. Bio je na klupi i protiv Rijeke. No, igrao ili ne, bit će mu to zadnja utakmica na neko vrijeme, jer već početkom idućeg tjedna, Kačavenda će na operaciju koljena, nakon koje ga ponovno neće na travnjaku biti mjesecima. Druga operacija koljena, sigurno to nije idealno za mladog nogometaša, no, bolje tako nego da trpi bol i riskira ozljedu do krajnjih granica. Operirat će ga hrvatski liječnici u Zagrebu.

No, pitanje koje zasad nema odgovor jest što će biti s Kačavendom nakon povratka i oporavka. On je u Dinamo došao na posudbu do siječnja, a vrlo je izvjesno da se do tada neće vratiti na travnjak, pogotovo se neće nametnuti treneru. Dinamo će snositi troškove oporavka i svejednobga planira otkupiti. No, hoće li cijena otkupa biti ona, koja je dogovarana kad se pričalo o transferu u Maksimir, dakle, oko tri milijuna eura? Bilo bi ipak logično da ta svota bude izrazito manja. Ali, to će sve biti na meniju idućih mjeseci, razgovarat će se o Kačavendi, čiji je dolazak u Maksimir tako ispao jedan od najbizarnijih transfera, ne samo ovog ljeta. Nikome, zapravo, nije jasno zašto je on došao i u takvom 'dealu', kad je već i ranije bilo upitno koliko će moći ponuditi na terenu. Sad možda stigne debitirati, a onda slijedi operacija. I duga stanka!



Tagovi

Lukas KačavendaGNK DinamoOsijekHNLLuka Stojković

Ostale Vijesti