Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Germanijak doznaje: Hoxha je na korak do Dinama, on želi u Maksimir, a klubovi su blizu dogovora!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 06.12.23. | 10:00

Krilo Slavena Belupa mogao bi biti prvo novo ime u Dinamu ove zime, navodno su ostali tek detalji koje treba riješiti u razgovoru dvaju klubova

Dvaput je odlično okrenuo Moharramija, no izostala je završnica, Arber Hoxha nije u ponedjeljak uspio opasnije zaprijetiti Dinamu i pokazati u pravom svjetlu pred, možda, budućim suigračima. Naime, sve je izglednije da će Hoxha od zime biti igrač Dinama, svi razgovori i dogovori idu u tom smjeru, a kako Germanijak doznaje, sam Hoxha je ljudima u Slavenu Belupu jasno rekao da ga od svih ponuda najviše zanima ona Dinamova i da, ako može birati, on bira Maksimir!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Priča oko Hoxhe traje već nekoliko tjedana, ljudi iz Koprivnice prvotno su tražili tri milijuna eura za Hoxhu, što je Dinamu bilo previše, Modri su odmah dali do znanja da toliko ne žele platiti. I druga 'granica', od dva milijuna eura, bila je previsoka za Dinamove planove, no, ni nakon toga razgovori nisu jenjali, nego su, dapače, klubovi dodatno zagrijali 'telefone' i po svemu sudeći dogovor je blizu.

Priča se da bi Dinamo bio spreman platiti 800.000 do milijun eura, ali su u Maksimiru spremni na suradnju s koprivničkim klubom, što znači da bi još koji igrač iz Dinama mogao zaigrati u Slavenu. Prvo su iz Maksimira besplatno pustili Antu Crnca, potom i Mateja Šakotu, na posudbi je Daniel Štefulj. U Koprivnici si ne žele zatvoriti vrata suradnje s Dinamom pa su zato spremni ići ispod prve i druge cijene, ali, najvažnije je ipak da je Hoxha najzagrijaniji za odlazak u Dinamo! Tu još treba riješiti neke detalje, u razgovorima između dvaju klubova, no, s više strane stižu informacije da je transfer pred realizacijom, da je Hoxha samo na korak do Dinama i da će postati prvo zimsko pojačanje, odnosno novo ime u Dinamovoj svlačionici u siječnju. Jasno, dok dogovor nije potvrđen, uvijek sve može propasti, zato nećemo ništa definitivno zaključivati. Ali, priča ide u smjeru dogovora.

Sergej Jakirović više je puta kazao da su lijevi bek te krila, koja daju golove i imaju visoki učinak, prioriteti u zimskom prijelaznom roku. Arber Hoxha ove je sezone dosad zabio četiri pogotka (tri u HNL-u, jedan u Kupu), uz to ima i tri asistencije. Je li to dovoljno da bi u Dinamu bio pojačanje i hoće li biti bolji od Menala, Marina, Špikića, Rukavine....? Možda u Maksimiru misle da će u Dinamu, uz bolje igrače i 25-godišnji Hoxha biti bolji i učinkovitiji. Jakirovića, inače, osim Hoxhe, intrigira i krilo Ballkanija Almir Kreyziu, koji je baš protiv Dinama u Prištini (2-0) odigrao vrhunsku partiju, bio je detonatora velike pobjede kosovskog kluba u Konferencijskoj ligi. No, Hoxha je u prednosti, jer ipak igra HNL, poznaje ligu, Dinamove i ostale igrače, živio je u Zagrebu dok je igrao u Lokomotivi, ne bi trebao imati problema s aklimatizacijom, a Dinamo treba igrača za 'odmah'. Oko Hoxhe se, navodno, šuljao i Hajduk, tko se barem pričalo, no, što se njega tiče, on bi u Dinamo! Sad je na klubovima da se konačno dogovore.



Tagovi

Arber HoxhaGNK DinamoSergej JakirovićSlaven BelupoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti