Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Gotovo je! Ademi se vratio! “Želim biti sretan u životu, a to mogu biti samo u Dinamu!”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.09.23. | 15:24

Legendarni kapetan nešto poslije 15 sati potpisao je ugovor, aktivirat će svoju “peticu” i ponovno izvesti momčad Dinama na Maksimir.

Gotovo je! Arijan Ademi se vratio u Dinamo. Prema informacijama kojima Germanijak ekskluzivno raspolaže, Dinamo i Beijing Guoan dogovorili su sve uvjete, Ademi je nešto poslije 15 sati stavio potpis na trogodišnji ugovor i navijački puk može odahnuti; Aki se vratio kući!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Oko Ademija povratka dala bi se napisati knjiga. Svega je tu bilo. Već dogovoreni uvjeti padali su u vodu svakim novim e-mailom iz Kine. Cijena je rasla, pa je padala. Ono što je dogovoreno ranije, novom komunikacijom bilo bi potpuno promijenjeno i izignorirano.

U Dinamu su se silno trudili, svjesni što im znači dolazak Ademija i što to donosi svima. Jakiroviću, svlačionici, tribinama. Nitko nema status kod navijača Dinama kakav ima Arijan Ademi. I nitko nema utjecaj na svlačionicu kao što ga ima Arijan Ademi. Win-win situacija!

Problem su u jednom trenutku bili i razno razni agenti koji su se pojavili sa željom da izvuku neku korist za sebe u ovoj priči. Neki drugi agenti su jutros izašli u medije i nudili priču kao da su oni neki faktor u ovom transferu iako svi znaju kako nemaju više nikakve veze s Ademijem. Uostalom, kada su bili u prilici da se brinu o Akiju, imali su neke druge prioritete… Sto ljudi, sto ćudi.

No, svi oni zapravo su bili nebitni u priči. Bitna je bila želja vodstva Dinama da vrati kapetana, odnosno želja Ademija da opet preuzme uzde svlačionice Dinama u svoje ruke.

“Želim biti sretan u životu, a to mogu biti samo u Dinamu”, rekao nam je prije nekoliko dana dok smo pričali o cijeloj ovoj situaciji. Bio je sklon i Turskoj, odnosno odlasku kod Nenada Bjelice, ali kada je shvatio da ga u Dinamu ozbiljno žele pred njim je samo i isključivo bila misija povratka kući.

Sa svoje strane odradio je sve što je bilo u njegovoj moći. Pričao je sa svojima u Beijing Guoanu, zamolio ih je za razumijevanje. Naravno kako Dinamo nije mogao ići ruku pod ruku s Kinezima i Turcima oko njegove plaće. No, tko god poznaje Ademija, zna da novac ne igra gotovo nikakvu ulogu u njegovu životu. Jednostavno, zov Dinamo bio je jači od milijuna koje su mu bacali pod noge. I išao je debelo ispod cijene.

No, to ne znači kako je Dinamo u ovom transferu štedio. Pokazao je ozbiljne namjere i to je popratio s pristojnom, tržišnom ponudom Beijing Guoanu. Dakle, riječ je o transferu. I ugovoru na tri godine što sugerira kako se Arijan Ademi vratio u Dinamo s ciljem da ovdje završi karijeru!

Kapetane, dobro došao svojoj kući!



Tagovi

Arijan AdemiGNK DinamoLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti