Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Dmitro Ljopa se vraća u Hrvatsku!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 09:20

Možda i najbolje dane svoje karijere proveo je u Osijeku, a posljednjih godinu dana je bez angažmana.

Uvjerljivo najveći trag (barem zasad) od svih Ukrajinaca koji su igrali u HNL-u ostavio je Dmitro Ljopa, danas 34-godišnji veznjak koji je posljednjih godinu dana bez angažmana. Otkako je počeo rat njegovoj zemlji, Ljopa je prestao s nogometom, ali ljubav prema nogometu nije izgubio.

Iako je igrao veoma dobro u Dnjipru, Krivbasu i Metalurgu iz Zaporižja, najbolje dane svoje karijere proveo je na Gradskom vrtu. Ukupno je pet godina bio član Osijeka, ukupno je upisao 129 nastupa, 18 pogodaka i 13 asistencija u bijelo-plavom dresu, a sad bi se, prema informacijama Germanijaka, trebao vratiti u Hrvatsku.

Trenutno sedmoplasirana momčad 2. NL, Mladost Ždralovi, trebao bi postati njegov novi poslodavac. Riječ je o ambicioznom klubu koji već ove sezone pokušava izboriti plasman u 1. NL, a prije manje od tjedan dana je klub dobio novog predsjednika Vjekoslava Ćalušića koji je ranije radio kao direktor kluba, a na čelnom mjestu kluba zamijenio je Renata Radića. Iako, ta promjena je kozmetičke prirode, što je objašnjeno i na službenim stranicama kluba.

„U klubu se baš ništa nije dogodilo. Kako je od prvog siječnja na snagu stupio novi Zakon o sportu RH, gospodin Renato Radić je isključivo iz formalno – pravnih razloga odstupio s mjesta predsjednika Mladosti. Naime, gospodin Radić je dopredsjednik Slaven Belupa, koprivničkog prvoligaša, a po novom zakonu jedan čovjek ne može obnašati dvije funkcije u sportu“, stoji, između ostalog, u priopćenju.

Ozbiljnost kluba vidi se na mnogim razinama, od rada s mladim kategorijama, izvrsnih društvenih mreža i web stranice (neki HNL klubovi bi se mogli postidjeti kad vide kako to rade u Ždralovima) pa sve do ulaganja u prvu momčadi.

Ljopin dolazak još nije potvrđen, ali naše informacije govore kako je 'posao riješen'. Inače, izuzev sjajnog Ukrajinca, kojeg HNL fanatici pamte po sjajnom udarcu iz daljine i još boljem prekidu, u klub se za drugi dio polusezone vratio David Žabec (26), nekoć U19 reprezentativac Hrvatske koji je prošao Dinamovu školu nogometa, a u karijeri se okušao i Njemačkoj (SGV Freiburg), Italiji (Santarcangelo) i Sloveniji (NK Krško).

Trener Mladosti, Tihomir Bradić, uskoro bi mogao dobiti sjajno pojačanje i igrača koji je u stanju sam preokrenuti utakmice. Mladost za vodećom momčadi 2. NL, Jadranom LP, zaostaje 13 bodova, a drugi dio sezone otvorit će domaćim ogledom protiv Zrinskog koji je na rasporedu 25. veljače s početkom u 15 sati.



Tagovi

Dmytro LopaMladost ŽdraloviDruga nogometna liga

Ostale Vijesti