Dubravka Petrić/Pixsell
Dubravka Petrić/Pixsell

Germanijak doznaje: Dinamo traži odgodu Kup susreta, čeka se pristanak iz Splita

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.11.22. | 10:30

Modri bi iduće srijede trebali igrati osminu finala Kupa na Parku mladeži. Međutim, iz Maksimira su poslali prijedlog da se utakmica igra na proljeće. Bila bi to Dinamu 30. utakmica u ovom dijelu sezone

Dinamo je, kako doznaje Germanijak, zatražio odgodu utakmice osmine finala Kupa protiv Splita. Modri bi kod kluba koji igra u 3. NL Jug, sad u četvrtom rangu hrvatskog nogometa, trebali gostovati 9. studenoga, međutim, iz Maksimira su prema Parku mladeži i HNS-u uputili molbu za odgodom tog dvoboja.

Do srijede bi u HNS trebao stići odgovor Splita i, bude li pozitivan, dogovor dvaju klubova oko novog termina, pretpostavlja se da bi se utakmica igrala u veljači iduće godine. Prije niti ne može.

A zašto Dinamo želi odgodu te utakmice? Bez obzira što je riječ o klubu iz nižeg ranga, znamo da su utakmice u Kupu uvijek nezgodne, međutim, Modri imaju drugi problem. Napisani su već traktati o umoru i velikom broju utakmica Dinamovih igrača ove jeseni, a susret u Splitu bio bi jubilarni 30. u sezoni.

U srijedu Dinamo igra u Londonu protiv Chelseaja, vraća se u četvrtak, u nedjelju u Maksimir stiže Šibenik, a već u utorak putovali bi u Split i tamo u srijedu igrali utakmicu Kupa. Potom u nedjelju 13.studenoga slijedi gostovanje na Rujevici. Iako Ante Čačić na papiru ima dovoljno širok kadar da Dinamo odradi i Kup utakmicu, očito u Maksimiru ne žele riskirati, svjesni trenutne forme i stanja momčadi, posegnuli su za nepopularnom institucijom odgode utakmca, koje nikad nisu idealno rješenje. Pogotovo u Kupu gdje se domaćini, uglavnom niželigaši, uvijek nadaju da mogu zaskočiti favorita, baš u ovom dijelu sezonu, kad klubovi poput Dinama imaju 'većih' briga i napadaju ciljeve na drugim frontovima.

Vjerojatno su se tome nadali i Splićani, sad se čeka njihov odgovor na Dinamovu molbu, u srijedu bi sve trebalo biti službeno.

Hrvatski nogometni kup, 1/8 finala

Srijeda, 2. studenoga, 14 sati

Nedelišće – Slaven Belupo

Utorak, 8. studenoga, 14 sati

Mladost Ždralovi – Hajduk

Rudeš – Istra 1961

Srijeda, 9. Studenoga, 14 sati

BSK Bijelo Brdo – Rijeka

Split – Dinamo ???

Bjelovar – Lokomotiva

Varaždin – Osijek

Šibenik – Gorica

* četvrtfinale je na rasporedu 1. ožujka 2023.


Tagovi

GNK DinamoRNK SplitHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti