Sanjin Strukić/PIXSELL
Sanjin Strukić/PIXSELL

Germanijak doznaje: Dinamo dogovorio Brodića, ali ga do zime ostavlja u Varaždinu!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 17:55

Napadač Varaždina trebao bi u petak potpisati ugovor te se vratiti u Maksimir iz kojeg je otišao sa 17 godina u Club Brugge

Dinamo je pronašao napadačku opciju, ali koja će čekati svoju priliku na posudbi u Varaždinu. Kako Germanijak doznaje, Dinamo i Varaždin dogovorili su utijekom četvrtka detalje transfera Frana Brodića koji bi u petak trebao potpisati ugovor s Modrima te se nakon devet godina vratiti u Maksimir. Dakako, za sada smo formalno. Dinamo bi ga prema dogovoru trebao ostaviti na posudbu u Varaždinu do zime.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Iako su ga neki mediji selili u Lokomotivu na posudbu, slučajno ili ne, smetnuli su s uma da igrač u HNL-u može u jednoj sezoni promjeniti tek dva kluba. Eventualni odlazak na Kajzericu značilo bi da Fran Brodić mora ostati u Lokomotivi do kraja sezone. Posljedično, u slučaju da Bruno Petković otiđe iz Dinama ove zime, a što se očekuje jer novi ugovor nije potpisan, Fran Brodić se ne bi se mogao vratiti u Maksimir. I zato je u dogovoru klubova i igrača odlučeno da ostane igrač Varaždina.

Fran Brodić izdanak je škole “Hitrec Kacijan” u koju je došao iz Kustošije preko Zagreba s 14 godina. Bio je velika nada Modrih, debitirao je za Dinamo protiv Intera iz Zaprešića u dobi od 16 godina, sada već daleke 2013. ali je tri godine po dolasku u Dinamo otišao put Belgije. Karijera je vodila Brodića po više adresa u Belgiji i Italiji da bi prije tri godine pristupio Kustošiji i okrenuo novu stranicu.

Godinu dana bio je u Gorici iz koje je otišao u Varaždin na posudbu koja je postala trajni angažman. Kod Marija Kovačevića je Brodić eksplodirao. U 55 službenih nastupa zabio je čak 24 gola. U ovoj sezoni ima šest golova u isto toliko nastupa, a kako je ušao u posljednju godinu ugovora - bilo je jasno da će Varaždin morati krenuti prema transferu kako bi naplatio nešto od tih Brodićevih golova.

Osim s Osijekom, povezivalo ga se i s Rijekom ali na koncu je ponuda Dinama, ali i Brodićeva želja da se vrati u svoj klub presudila.



Tagovi

Fran BrodićGNK DinamoLjetni prijelazni rok 2023NK VaraždinLokomotiva Zagreb

Ostale Vijesti