Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Caktaš postaje suigrač bivšem Dinamovom kapetanu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 15:51

Dva nekadašnja kapetana Hajduka i Dinama činit će tandem u veznom redu hrvatskom treneru

Dugo se već nagađa nova sredina Mije Caktaša nakon raskola s matičnim klubom. Pregovaralo se s Nenadom Bjelicom i Osijekom, a kao zainteresirane strane spominjali su se poljska Legija i nekoliko turskih klubova.

Na kraju je prevagnuo interes s Arapskog poluotoka. Naime, kako se nagađalo, uskoro će biti i službeno. Mijo Caktaš pojačat će hrvatsku koloniju u saudijskom Damacu kojeg vodi hrvatski stručnjak Krešimir Režić, a suigrač će mu biti nekadašnji kapetan Dinama Domagoj Antolić. Caktaš se još sinoć oprostio s prijateljima i njegov potpis se očekuje uskoro.

Još prije nekoliko dana Caktaš je dao veliki intervju za 24 sata u kojem je osuo paljbu prema čelništvu Hajduka koje ga je poslalo u drugu momčad. Caktaš i Lukša Jakobušić nisu se mogli dogovoriti oko statusa nekadašnjeg kapetana. Bilo je tu pitanja oko smanjenja ugovora, mogući transfera, odbijenih ponuda i svega ostalog što je rezultiralo grubim rastankom s matičnim klubom.

Caktaš je za Hajduk odigrao ukupno 236 službenih utakmica te je pritom postigao ukupno 98 pogodaka i 29 asistencija. Za Hajduk je debitirao 25. veljače 2012. godine u 1-1 remiju s Istrom 1961 na Poljudu, a posljednju utakmicu odigrao je 25. veljače ove godine, kada je Hajduk svladao Rijeku na Rujevici sa 1-0 upravo njegovim pogotkom u samoj završnici susreta.

U bijelom dresu sudjelovao je u 115 pobjeda, 47 remija i 74 poraza. Bio je najbolji strijelac Prve lige u sezoni 2018/19., kada je zabio 19 golova.

Sada će ga voditi nekadašnji trener mlađih kategorija Hajduka te seniorske momčadi Croatije Zmijavci koja je pod njim igrala sjajan nogomet. Ranije je radio i u omladinskom pogonu Al Nassara, a kad je stigao u Damac došao je na funkciju direktora škole nogometa. Loš rezultat prve momčadi nagnao je čelnike kluba promjenom na klupi pa su dali priliku hrvatskom stručnjaku koji je izveo senzaciju s otpisanim klubom zadržavši ih u 1. ligi.

Sada ima priliku s hrvatskim tandemom u veznom redu napraviti još bolji rezultat u Saudijskoj Arabiji.


Tagovi

Mijo CaktašHNLHajdukDomagoj Antolić

Ostale Vijesti