REUTERS/Denis Balibouse
REUTERS/Denis Balibouse

Gavi očarao nastupom u pobjedi nad Švicarcima (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 22:43

Barcelonin 17-godišnji prodigy napreduje krupnim koracima

S obzirom na koncept natjecanja, vrijeme odvijanja i činjenicu da ga velik dio sudionika uopće ne simpatizira, Liga nacija ne uživa neki preveliki ugled u nogometnoj zajednici, kao niti u javnosti. Stoga uglavnom niti nema nekakav preveliki rezultatski naboj iako je prvotna ideja bila da se jakim utakmicama privuku sponzori i tv-kuće pa da se uprihodi pokoji milijun više.

Jasno, mnogi se s tim neće složiti, ali ovaj tekst se neće baviti kritikom Uefinom projektu. Ovdje će biti riječi o onome što bi trebalo biti u prvom planu – nogometu.

Potpisnik ovih redaka je u moru večerašnjih utakmica odabrao pomnije pratiti ovu između Švicarske i Španjolske. Utakmica u kojoj su Španjolci nakon dva remija s Češkom i Portugalom tražili trobod, kao i Švicarci koji u dva prijašnja ogleda nisu uspjeli izaći s terena neporaženi.

Postojala je opravdana bojazan da će izbornici Yakin i Enrique previše izmiješati sastav, pa da će se pratiti razvodnjen nogomet nogometaša koji će prvi puta zajedno zaigrati u Ženevi. To se, na sreću, nije u potpunosti obistinilo i oba su selektora na teren poslala uglavnom ono najbolje što imaju na raspolaganju.

Utakmica je na koncu otišla na stranu Španjolaca pogotkom Sarabije iz 13. minute.

Njegov gol pogledajte OVDJE

Ali za oko je zapeo jedan drugi nogometaš, onaj koji je već prvim dodirom pokazao zašto ga se naziva nogometnim prodigyjem. Gavi, o njemu je riječ.

Iako smo ga ove sezone mogli pratiti na terenima La Lige, čovjek lako zaboravi da će taj klinac tek u kolovozu otpuhati 18 svjećica s rođendanske torte.

Ono što je radio velikim dečkima, kolegama iz švicarske reprezentacije ove večeri je doista nevjerojatno. U svakom Gavijevom primanju i dodavanju lopte je jasno da vrijedi ona da ju „udara drugačije od drugih“. A to nije mala stvar kada uz njega na terenu stoje Ferran Torres, Busquets, Morata

Iako je u Ženevi ponudio sjajan nogomet, jedna akcija je savršeno dočarala sav talent koji se krije u tom omalenom vižljastom igraču. Uzeo je loptu nakon neuspješnog napada Švicarske, savršeno odmjerenim dodirom je prebacio jednog Švicarca, glavom si dao for, pa onda varkom tijela vagnuo drugog, zaobišao ga kao u slalomu nakon čega je ubrzo završio fauliran na travnjaku. Briljantno. I vrijedno aplauza na otvorenoj sceni.


Do kraja utakmice je ponudio još par poteza za prste polizati, kojima čovjek osvijesti da svjedoči nastajanju „next big thinga“ na planeti nogomet.

Inače, prije par dana je Gavi postao najmlađi strijelac španjolske reprezentacije u 2:2 remiju nad Češkom i to sam 17 godina i 304 dana, čime je skinuo rekord klupskog kolege Ansua Fatija.

Pa je onda i dominirao terenom protiv Švicaraca. A što ste vi radili sa 17 godina?



Tagovi

Liga nacijaŠpanjolskaŠvicarskaGavi

Ostale Vijesti