Luka Mladinić/PIXSELL
Luka Mladinić/PIXSELL

Gattuso radi rotacije za Kranjčevićevu. Evo tko bi mogao startati, a tko ispada iz prvih 11

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.08.24. | 08:03

Ritam četvrtak-nedjelja zahtijeva osvježavanje momčadi

Nema odmora za Hajduk u ritmu četvrtak-nedjelja koji oduzima snagu i zahtijeva kvalitetnu regeneraciju i rekuperaciju. Bijeli su stigli u Split u petak u noći, a već u nedljeju u 18.50 sati (MAXSport 1) čeka ih novo gostovanje, ovaj put u HNL-u kod Lokomotive, za koji Gennaro Gattuso mora pronaći nove motive.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Lokomotiva im je prošle sezone uzela posljednju priliku za ostanak u utrci za prvaka pobjedom na Poljudu i zato tu utakmicu treba shvatiti ozbiljno. Hajduk želi gurati na dva fronta i zato im se pobjeda u Kranjčevićevoj nameće kao imperativ.

Ali zato će biti potrebno napraviti par promjena, čut ćemo to vjerojatno i od stratega Bijlelih u subotu prije polaska. Kako su Ivan Rakitić i Ivan Perišić u Ružomberoku igrali u završnih pola sata, očekuje se njihov start protiv Lokosa. U Europi su 'stabilizatori' igre u nastavku, dok bi u domaćem natjecanju trebali raditi razliku.

Izgledno je da Perišić zauzme mjesto na krilu od početka ne bi li mu se konačno 'otvorilo', jer i on i ostala krila nisu bii učinkoviti na utakmici u Slovačkoj. Općenito je Gattuso bio nezadovoljan igrom u posljednjih 20-25 suparničkih metara, baš tamo gdje bi krila trebala raditi razliku.

Onaj koji bi razliku mogao napraviti davanjem ritma momčadi je Rakitić, koji bi trebao biti Raketa za HNL. Nemojte se iznenaditi ukoliko on počne utakmicu, recimo umjesto Kalika, a Filip Krovinović ili Rokas Pukštas odu naprijed.

Također, tu je opcija i s Aleksanderom Trajkovskim koji je špica, polušpica, ali bi ga talijanski trener mogao orobati i na krilu, jer nije mu strana ta pozicija.

Ostalih opcija nema puno, jedino je sigurno da će Niko Sigur dobiti veću minutažu nakon što se oporavio od ozljede.

Moguće je da jedan od stopera ode na klupu, ali pod uvjetom da Zvonimir Šarlija može nastupiti, jer nije bio u zapisniku. Isto tako, u ovoj fazi, može se pred vrata opet vratiti Lovre Kalinić, pa da se Ivan Lučić ponvno odmori. (dku)



Tagovi

HajdukNK LokomotivaGennaro GattusoIvan PerišićIvan RakitićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti