Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Gattuso: “Ne mogu se naljutiti na Perišića, laž je da sam napucao frižider zbog njega“

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 10.08.24. | 14:55

Trener Bijelih prije gostovanja kod Lokomotive

Trener Hajduka Gennaro Gattuso ponovno je u Hrvatskoj nakon povratka iz Slovačke, a već u nedljelju njegovu momčad čeka gostovanje kod Lokomotive (MAXSport 1, 18.30 sati). Prva je to gostujuća utakmica za talijanskog trenera u HNL-u pa će se tako upoznati s terenima dliljem Hrvatske.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Analizirali ste Ružomberok…

“Rekao sam nakon utakmice. Napravili smo ono što smo trebali. Ne znam što se očekuje odvdje. Moramo uzeti u obzir povijest Hajduka posljednjih godina u Europi. Dobro smo analizirali oba suparnika. Kad imaš deset kornera, znači da si imao više od igre. Imamo samo dva nova igrača, ostali su od prošle sezone. A što se tiče kvalitete, moramo se popraviti.”

Naporan je ritam, gostovanje kod Lokomotive kojoj je otišlo dosta igrača. Hoće li biti promjena? Idete na pobjedu?

“To ćete vidjeti na terenu, ne želim otkrivati sastav. Oni su dobri, igraju 4-2-3-1. Čeka nas jako teška utakmice i moramo ući jako borbeno. U Slovačku smo došlli u 1.30 u noći na dan utakmice, ali ne tražim alibije. Oni su orijentirani prema naprijed, analizirali smo ih, moramo poraditi na detaljima. Varate se ako misllite da ćemo lako nametnuti ritam. Čeka nas loš teren i mala svlačionica, ali ne tražim alibije.”

Gattusa je zateklo pitanje o težini domaćih utakmica nakon Europe, jer sigurno postoji umora od puta iz Slovačke..

“Prostudirat ćemo ih, napraviti sve za što bolje u pripremi. Moramo ući s velikom voljom. Svi u Hrvatskoj se žele pokazati protiv Hajduka. Oni rade visoki presing, a mi moramo razumjeti što moramo raditi.”

Možete prokomentirati Sahitija, čini li se da je bez volje…

“Ovo je vaša ideja. Meni se svidio. Može se popraviti, no to je Tonijeva (novinar Bilić, op.p.) konstatacija. No, on je profesioanalac. Dogodilo se što se dogodilo, ali platio je time što ostao kod kuće. Osjetio sam zalaganje.”

Nedostaje li vođa na terenu, možel i to biti Livaja? Jesu li Perišić i Rakitić uteg možda...

“Ne vidim ih kao uteg. Imamo više lidera. Uremović u obrani, u vezi su svi. Krovinović trči 11,5 kilometara. O Perišiću, Livaji i Rakitiću mogu reći sve najbolje. Svi su lideri. Treniram one koje imam. Ova momčad dva mjeseca riga krv. Svi komplimenti svima.”

Koliko ste zadovoljni lijevom stranom?

“Zadovoljan sam, Dario je vojnik, a od Ivana očekujemo više, ali nije lako vratiti se poslije ozljede križnog ligamenta. Netko je napisao da sam se naljutio na Perišića zbog neke pogreške i napucao frižider, a bilo je to nakon lopte koju Sahiti nije dodao Moufiju. Ja se tako naljutim više puta tijekom utakmice.”

Neutralizirali ste Ružomberok… Koliko vremena potrošite na analizu?

“Gledamo posljednjih 4-5 utakmica, a bilo je manje susreta nego s momčadi s Ovčijih Otoka. Oni su htjeli igrati, a Ružomberok je sličan Belupu. Imamo tri televizora u dvorani, jedan u svlačionici. Ja počinjem u 7.30, a idem kući u 17. Tri-četiri sata analiziramo. Ako se uspavaš, Ružomborek ti može napraviti problem. No, mislimo sada na Lokomotivu. Stalno se govori o nogometu.”

Teško je s ozlijeđenima u kolovozu, a pomalo se vraćaju. Razmišljate li o Krovinoviću kao ‘desetki’?

“Najvažnije je sada staviti igrače koji se bore. Sigur je ušao 7-8 minuta, a Trajkovski je odigrao po meni dobro, a obojica su ušli nakon ozljeda. Radujem se se povratku Sigura i Trajkovskog, čekamo Dialla. Može Krovinović igrati iza napadača, kao što mogu Marko, Trajkovski, Pukštas i Kalik. Ovisi o suparniku.”



 


Tagovi

Gennaro GattusoHajdukNK LokomotivaRužomberokKonferencijska ligaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti