Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Gattuso mora odabrati tko će na Prpićevo mjesto

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.10.24. | 08:17

Mladi stoper se ozlijedio igrajući za reprezentaciju

Iznenadna ozljeda Dominika Prpića tijekom utakmice U 21 reprezentacije sigurno će zadati glavobolju treneru Hajduka prije dvoboja u Koprivnici sa Slaven Belupom koji je na rasporedu u nedjelju (16 sati – HTV 2, MAXSport1).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prpić je upao u prvi sastav Hajduka i bio dio momčadi posljednjih sedam utakmice, odlično se slagao s Filipom Uremovićem, tako da je obrana Bijelih bila na dobitku. Osim toga se profilirao kao projekt kluba za moguću prodaju, dobio i pretpoziv za seniorsku reprezentaciju.

Ali, sport je nepredvidiv, dogodi se ozljeda i sada Gennaro Gattuso mora mijenjati, vidjeti tko će biti najbolji na treningu pred gostovanje.

Logično je zamjenu za Prpića tražiti između Zvonimira Šarije koji je bio standardan do ozljede i Josipa Eleza. Šarlija ima prednost jer je više igrao, no i Elez je svoje zadatke solidno obavljao kada je dobio priliku.

Kod ranijih trenera solucija je bio i Ismaël Diallo, no sumnjamo da će se Gattuso upustiti u taj rizik koliko kod mu on bio miljenik na lijevom boku. Istina, otvorili bi to prostor za ponovni ulazak Darija Melnjaka na njegovu poziciju.

Vidjet ćemo hoće li Gattuso otkriti karte prije puta, no više je izvjesno da bi Prpićevo mjesto mogao Šarlija, kojemu se sada pruža prilika odigrati nekoliko utakmica u nizu. Osim toga, u Slaven Belupu je ponikao, poznaje teren i okruženje... (dku)



Tagovi

HajdukDominik PrpićZvonimir ŠarlijaJosip ElezIsmaël DialloGennaro GattusoSlaven BelupoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti