Galatasaray potvrdio Prandellija

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 07.07.14. | 15:31

Turski Galatasaray objavio je kako im je novi trener bivši talijanski izbornik Cesare Prandelli...

Prandelli je napustio klupu talijanske reprezentacije nakon lošeg nastupa europskih doprvaka na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i ispadanja već u natjecanju po skupinama, a po povratku s Mundijala, dogovorio je detalje dvogodišnjeg ugovora s klubom iz Istanbula. Službeno predstavljanje na Turk Telekom Areni bit će sutra.

Na toj je poziciji zamijenio sunarodnjaka Roberta Mancinija, koji sa Galatasarayem prošle sezone nije uspio obraniti naslov prvaka Turske. Titulom se okrunio vječni rival Fenerbahče, a osvojio je turski Kup. Zanimljivo, upravo se Mancini spominje kao najizgledniji kandidat za preuzimanje 'Azzurra'.

Iako su vodili pregovore sa bivšim menadžerom Manchester Uniteda Davidom Moyesa, Galatasaray se ipak odlučio za 56-godišnjeg Prandellija, koji je prije nego što je naslijedio Marcella Lippija 2010. godine u izborničkoj fotelji Italije, bio trener Rome i Fiorentine.

Italiju je vodio do finala Europskog prvenstva 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini u kojem su izgubili od Španjolske, a osvojio je i treće mjesto na prošlogodišnjem Kupu konfederacija.

(FOTO: Action images)


Tagovi

ItalijaFenerbahçeManchester UnitedGalatasarayDavid MoyesCesare PrandelliRoberto Mancini

Ostale Vijesti