Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Futsal Dinamo i Olmissum ostali bez domaćinstva Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 02.07.24. | 15:00

Ždrijeb Glavne runde Lige prvaka u futsalu održat će se u četvrtak 4. srpnja u 14 sati po hrvatskom vremenu.

Hrvatski prvak u futsalu Futsal Dinamo te viceprvak Olmissum u četvrtak će saznati svoje suparnike u Glavnoj rundi Lige prvaka (drugoj od četiri faze natjecanja) koja se igra od 22. do 27. listopada. Dinamu će ovo biti drugi nastup u Ligi prvaka, a Olmissumu četvrti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Za razliku od prošle sezone, kada su oba hrvatska predstavnika bili domaćini u Glavnoj rundi (Olmissum 'Puta A', a Futsal Dinamo 'Puta B'), druga faza elitnog futsalskog natjecanja ove sezone se neće igrati u Hrvatskoj, iako su se oba hrvatska kluba kandidirala za domaćinstvo iste.

No, dobra vijest za navijače Futsal Dinama (ali i nacionalni koeficijent) jest ta da se Futsal Dinamo ove sezone nalazi u lakšem i atraktivnijem Putu A iz kojega u Elitnu rundu prolaze tri od četiri momčadi svake skupine. Podsjetimo, Futsal Dinamo je prošle sezone igrao u Putu B iz kojeg dalje prolaze samo osvajači grupe. Iako je Futsal Dinamo grupu završio sa šest bodova i 18 postignutih pogodaka, Plavi nisu prošli dalje zbog 'ludog' 7-9 poraza od Lubawe.

Domaćini skupina Glavne runde bit će aktualni (dvostruki) prvak Europe Palma Futsal (prvi pot), prvak Belgije Anderlecht (drugi pot), prvak Kazahstana Kairat Almaty (drugi pot) te prvak Kosova Futsal Prishtina 01 (četvrti pot).

U prvom jakosnom potu, osim Palme, još se nalaze prvak Španjolske Cartagena Costa Calida, prvak Portugala Sporting te viceprvak Braga.

Olmissum, kao šesti (!) najbolje rangirani klub Europe, može igrati u skupini s Palmom Futsal (kod koje su gostovali prošle sezone u Elitnoj rundi) ili s Futsal Prishtinom 01, budući da se Anderlecht i Kairat nalaze u istoj jakosnoj skupini (druga jakosna skupina).

Futsal Dinamo je skočio na 11. mjesto klubova u Ligi prvaka, samim time bit će u trećoj jakosnoj skupini ove faze natjecanja, zajedno s mađarskim Haladasom, češkim Plzenom i ukrajinskim Kijevom. Dakle, Plavi mogu igrati u skupini sa svim klubovima, izuzev trojke iz trećeg jakosnog pota.

U posljednjem jakosnom potu nalaze se, osim Prishtine 01, još prvak Poljske Record Bielsko-Biala, doprvak Kazahstana Futsal Semey te prvak Rumunjske United Galati.

Dobra je vijest da dva hrvatska predstavnika mogu biti izvučena u istoj jakosnoj skupini. Za Futsal Dinamo bi možda najteža grupa bila ona sa Sportingom, Kariat Almatyjem (ili Anderlechtom) te poljskim prvakom Record Bielsko-Bialom. Olmissum se nada izbjeći grupu s Palmom Futsal, HIT Kijevom i Record Bielsko-Bialom.

Možda i najbolja grupa za oba hrvatska predstavnika bila bi ona u kojoj bi igrali zajedno (budući da se međusobno poznaju), s Bragom iz prvog jakosnog bubnja i Prishtinom (kao domaćinom) iz četvrtog.

Također, ne bi loša opcija bila grupa s europskim prvakom Palmom iz prvog jakosnog bubnja (domaćin natjecanja), Olmissumom i Dinamom iz drugog i trećeg te rumunjskim United Galatijem iz četvrtog.

Ždrijeb će se održati u četvrtak u 14 sati po hrvatskom vremenu. 32 prvaka svojih država (rangiranih od 32. do 55. mjesta) od 20. do 25. kolovoza igrat će Preliminarnu rundu natjecanja. Osam pobjednika skupina izborit će plasman u Glavnu rundu (22. do 27. listopada), u Put B u kojem se već sada nalaze momčadi rangirane od 12. do 15. mjesta, odnosno od 20. do 23.

12 momčadi Glavne runde Puta A (po tri iz svake grupe), odnosno prvak Palma Futsal i klubovi rangirani od 1. do 11. mjesta (među kojima su Dinamo i Olmissum) te klubovi od 16. do 19. mjesta izborit će Elitnu rundu natjecanja, kao i četiri osvajača skupina Puta B.

Ždrijeb Glavne runde održat će se 31. listopada, a runda se igra od 26. studenog do 1. prosinca. Osvajači četiri skupine Elitne runde izborit će plasman na Final Four koji se igra od 1. do 4. svibnja iduće godine.

Koeficijent klubova Lige prvaka u Futsalu:



Tagovi

Futsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK OlmissumOlmissumFutsalfutsalFutsal Liga prvaka

Ostale Vijesti