Francuzi se drže na životu, Pavić i Dodig poraženi u parovima

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.11.18. | 17:49

Sigurna pobjeda francuskog para.

Hrvatski teniski dvojac Mate Pavić i Ivan Dodig nisu uspjeli doći do trećeg boda i okončati finale Davis Cupa u našu korist. U tri seta, bolji je bio jedan od najboljih svjetskih parova Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert sa 3-1 u setovima.

Francuski par - koji već četvrtu godinu kontinuirano igra zajedno te je u finalu završnog Mastersa u Londonu poražen od kombinacije Sock-Bryan – izgledao je uvjerljivo u prva dva seta koja su odnijeli sa samo dva osvojena breaka.

U prvom setu su oduzeli servis Paviću i Dodigu pri rezultatu 3-3, da bi potom iskoristili prvu od dvije set lopte za vodstvo 1-0. Sličan tijek igre vidjeli smo i u sljedećem setu, ali ovaj put su Francuzi došli do vodstva pri rezultatu 4-4, nakon što hrvatski par nije iskoristio svoju break priliku. Na 5-4, Herbert i Mahut su iskoristili drugu set loptu za mirnih 2-0 u setovima.

Treći set bio je najdinamičniji, a počeo je breakom Francuza kojega su potvrdili Herbertovim servisom za 2-0. Potom smo vidjeli najdulji gem na meču u kojem je bilo sedam deuce situacija, a domaćini su propustili četiri break lopte. To je Hrvatima dalo krila koji su potom uhvatili pet gemova zaredom, dva puta oduzevši servis Francuzima za smanjenje zaostatka na 2-1 u setovima.

Imali su veliku priliku potom i u prvom gemu četvrtog seta koji je opet bio 'maratonski', a tri break prilike nisu bile dovoljne Paviću i Dodigu za oduzimanje servisa. Igralo se 'gem za gem' sve do ključnog dijela seta. Herbert je odservirao za 5-4, da bi potom francuski par pritisnuo Hrvate na Pavićevom servisu. Imali su Francuzi tri meč lopte, ali sjajnim servisom Mate je 'produžio' život sebi i Dodigu u ovom meču.

Set je otišao u tie-break gdje su Francuzi odmah na početku uzeli mini-break na Pavićevom servisu. Držali su Francuzi tu prednost do samog kraja, a iskoristili su prvu od tri meč lopte u tie-breaku za konačnih 6-4, 6-4, 3-6, 7-6.

 (Foto: Pixsell)


Tagovi

francuska davis cup reprezentacijahrvatska davis cup reprezentacijaDavis CupNicolas MahutPierre-Hugues HerbertIvan DodigMate Pavić

Ostale Vijesti