FOTO: Što bi u Bayernu rekli na ovo? Od Özila do Rakitića! Ovo je pravi zvjezdani dream-team!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 11.02.16. | 18:30

Internetska stranica Squawka poigrala se sa zanimljivim imenima sadašnjih i nekadašnjih zvijezda Schalkea i iznenadila kakva bi to momčad danas mogla biti...

U Schalkeu se neprestano trude složiti momčad koja će konkurirati za naslov u Bundesligi, no zasad u tome nemaju previše uspjeha, iako ruku na srce, uvijek su tu-negdje, blizu vrha i standardni su sudionici Lige prvaka. Ove su sezone pod čvrstom palicom Andrea Breitenreitera trenutno na četvrtom mjestu.

Bez domaćeg naslova je od 1958. godine, ali Schalke se može pohvaliti jednom neospornom činjenicom, a ta je da uvijek imaju mladih talentiranih igrača koji pomažu momčadi iz Gelsenkirchena da zadrži status jedne od najuspješnijih momčadi u Njemačkoj. Uspješna filozofija stvaranja i odgajanja mladih igrača iz mlađih kategorija i svoje akademije, koje polako uključuju u prvu momčad, dovela ih je do toga da se vrlo često oslanjaju upravo na igrače iz 'vlastite radionice'.

No, tu se javlja problem jer svoje velike talente i sjajne mlade igrače vrlo brzo prodaju i time ne mogu postati pravi konkurenti za naslov u Bundesligi. A što bi bilo da to možda nisu učinili i da neke svoje bivše zvijezde nisu prodali?

Squawka je dala zanimljivi pregled igrača koji su napustili sastav iz Gelsenkirchena ili su još uvijek ovdje, a sve skupa bi činilo svojevrsni dream team i moramo reći da bi takva momčad danas izgledala vrlo dobro i moćno! Zapravo, bila bi to čudesna jedanaestorka koja bi itekako bila ravnopravni konkurent Bayernu za titulu!

Manuel Neuer (29, Bayern), odigrao 203 utakmice za Schalke, u koji je stigao s pet godina i kojeg je napustio 2011. godine, danas je jedan od najboljih golmana na svijetu.

Rafinha (30, Bayern), odigrao 198 utakmica za Schalke, u koji je stigao 2005. godine iz Brazila, a 2010. godine je preselio u Genou, pa godinu kasnije u Bayern.

Kyriakos Papadopoulos (23, Bayer Leverkusen), odigrao 97 utakmica za Schalke, u koji je stigao 2010. godine iz Olympiacosa i talentirani Grk se brzo prometnuo u jednog od najboljih mladih centralnih braniča u europskom nogometu, iako je kasnije imao problema s ozljedama pa je preselio u Bayer.

Heiko Westermann (32, Real Betis), odigrao 123 utakmice za Schalke, odrastao je u Njemačkoj, u kojoj je igrao za Futher Furth i Arminiju Bielefeld, a u Schalke je došao 2007. godine. kojeg je napustio tri godine kasnije i preselio u Hamburg.

Benedikt Howedes (27, Schalke), odigrao je 286 utakmica za Schalke i jedan je od rijetkih talentiranih igrača koji su se uspjeli zadržati. Ovdje je došao kao mladi igrač 2001. godine.

Johannes Geis (22, Schalke), odigrao je zasad 23 utakmice za Schalke u koji je stigao prošlog ljeta nakon impresivnih nastupa u Mainzu i već se u debitantskoj sezoni izborio za mjesto u početnoj postavi. Zabio je četiri pogotka i imao osam asistencija u dosadašnjem dijelu sezone.

Ivan Rakitić (27, Barcelona), odigrao je 135 utakmica za Schalke, u koji je stigao 2007. godine iz Basela, a za momčad je zabio 16 pogodaka i zabilježio 29 asistencija, prije odlaska u Sevillu 2011. godine te potom tri godine kasnije u Barcelonu.

Julian Draxler (22, Wolfsburg), odigrao je 170 utakmica za Schalke i jedan je od najuspješnijih 'proizvoda' akademije. U klub je stigao s osam godina i 2011. godine se predstavio kao jedan od najvećih europskih talenata. 2015. godine je preselio u Wolfsburg.

Mesut Özil (27, Arsenal), odigrao je 39 utakmica za Schalke, u čiji je trening kamp i akademiju stigao 2005. godine i već godinu kasnije je dobio seniorski ugovor. Proveo je tek dvije godine u klubu zbog nesuglasica s upravom i preselio je u Werder, a nakon toga u Real Madrid, pa Arsenal i stekao status jednog od najboljih ofenzivnih veznjaka.

Leroy Sane (20, Schalke), odigrao je 42 utakmice za Schalke iako mu je tek 20 godina i još je jedan od uspješnih igrača iz mlađih kategorija te će se u Schalkeu morati itekako dobro potruditi da ga pokušaju što dulje zadržati.

Klaas-Jan Huntelaar (32, Schalke), odigrao je 201 utakmicu za Schalke, u koji je stigao 2010. godine nakon karijere u Milanu u Real Madridu i do sada je u više od 200 utakmica zabio 115 pogodaka.

Klupa: Ralf Fahrmann, Joel Matip, Leon Goretzka, Roman Neudstadter, Max Meyer, Lewis Holtby, Jefferson Farfan.

(Foto: Grafika)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Schalke 04Manuel NeuerRafinhaKyriakos PapadopoulosHeiko WestermannBenedikt HöwedesJohannes GeisIvan RakitićJulian DraxlerMesut OzilLeroy SaneKlaas Jan Huntelaar

Ostale Vijesti