REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

FOTO Španjolska objavila 11 stadiona za Mundijal 2030.! Dva poznata zdanja nisu na popisu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 16:23

Nakon najava stadiona 2030., RFEF je također potvrdio 45 predloženih baza za trening za turnir.

Španjolski nogometni savez (RFEF) objavio je 11 stadiona predloženih za domaćinstvo utakmica na Svjetskom prvenstvu 2030. godine.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Barcelonin Camp Nou, Real Madridov Bernabeu i Atletico Madridov Metropolitano tri su najveća odabrana stadiona. Real Sociedadova Anoeta, Gran Canaria Stadium u Las Palmasu, Estadio La Cartuja u Sevilli, Espanyolov RCDE Stadium, Estadio Riazor u Deportivo La Coruni i Athletic Bilbaoov San Mames Stadium kompletiraju uži izbor. Valencia, treći grad po broju stanovnika u Španjolskoj, nije uključena kao domaćin, a Mestella sa kapacitetom od 70.000 nije među 11 odabranih. Estadio Abanca Balaidos iz Celte Vigo također nedostaje.

Gradovi domaćini Barcelona i Madrid osiguravaju dva stadiona, pri čemu su Camp Nou i stadion RCDE odabrani iz prvog, a stadioni Bernabeu i Metropolitano iz potonjeg. U Baskiji također postoje dva stadiona sa stadionom San Mames u Bilbau i Anoeta u San Sebastianu.

U listopadu je objavljeno da su Španjolska, Maroko i Portugal izabrani za zajedničke domaćine Svjetskog prvenstva 2030., dok će se prve tri utakmice turnira igrati u Urugvaju, Argentini i Paragvaju. Uz španjolskih 11 stadiona, Maroko će osigurati šest, a Portugal tri. Španjolska je isprva namjeravala predložiti 13 stadiona, ali FIFA-ina pravila nalažu da se može predstaviti najviše 20 stadiona.

“RFEF je intenzivno radio na ovoj opciji od 13 stadiona, prenijevši je svojim partnerima u kandidaturi, ali i marokanski savez i portugalski nogometni savez smatrali su da se moraju poštovati propisi FIFA-e, koji određuju maksimalno 20 dvorana, što znači da će Španjolska imati 11 mjesta”, stoji u priopćenju RFEF-a. Snimke 11 španjolskih stadiona pogledajte OVDJE

.

Stadion princa Moulaya Abdellaha u Rabatu, stadion Ibn Batouta u Tangeru, stadion Adrar u Agadiru, stadion Marrakesh i stadion Fez, plus planirani Grand Stadium u Casablanci kapaciteta 115.000, šest su stadiona koje je predložio Maroko.

Portugal je u ožujku potvrdio Benficin Estadio da Luz, Sporting CP Estadio Jose Alvalade i Portov Estadio do Dragao kao svoja tri stadiona. Mjesto održavanja finala Svjetskog kupa 2030. tek treba biti objavljeno , ali FIFA je potvrdila da će se prva utakmica igrati na stadionu Estadio Centenario u Urugvaju, stadionu koji je namjenski izgrađen za turnir 1930. i ugostio finale.

Nakon najava stadiona 2030., RFEF je također potvrdio 45 predloženih baza za trening za turnir. Oni uključuju Real Madrid Sports City, Levante UD Sports City u Valenciji i Villarrealov teren za treniranje Jose Manuel Llaneza i još mnoga. (g)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

španjolska nogometna reprezentacijašpanjolski nogometni kupSvjetsko prvenstvo u nogometu 2030.

Ostale Vijesti