Foto: Westerlo Official
Foto: Westerlo Official

FOTO Službeno: Luka Vušković ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 19:21

Prošlu sezonu odradio je u poljskom Radomiaku.

HNK Hajduk i K.V.C. Westerlo dogovorili su posudbu 17-godišnjeg stopera Luke Vuškovića koji će do kraja sezone igrati u redovima belgijskog prvoligaša, objavili su iz Hajduka na službenoj stranici.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Luka je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u poljskom prvoligašu Radomiaku iz Radoma gdje je upisao ukupno 14 nastupa, a pri tom se tri puta upisao u strijelce, dok je jednom asistirao. 

Podsjetimo, Hajduk je Vuškovića prodao Tottenhamu za 13.8 milijuna eura, s tim da će se londonskom klubu službeno priključiti na kraju sljedeće sezone. Ovu posudbu Vuškoviću su pronašli čelnici engleskog kluba, ali Hajduk je sve morao 'amenovati'.

Inače, Luka je najmlađi debitant u povijesti Hajduka u službenim utakmicama (Dinamo - Hajduk 4-0, 16 godina i dva dana), dok je tri dana kasnije, sa 16 godina i pet dana, postigao pogodak u utakmici četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa s Osijekom i tako postao najmlađi strijelac u povijesti Kluba u službenim utakmicama (Osijek – Hajduk 1-2).

Ukupno je u Hajdukovom dresu upisao 11 službenih nastupa, a s Bijelima je osvojio trofej Hrvatskog nogometnog kupa u sezoni 22./23.

Što se tiče njegovog novog kluba, Luki će u tranziciji na novu sredinu pomoći Matija Frigan, najskuplji ulazni transfer u povijesti kluba. Frigan je u Westerlo stigao iz Rijeke prije godinu dana, a Belgijci su za njega izdvojili šest milijuna eura,

Vušković je prvo ovoljetno pojačanje Westerla, a njegov dolazak sigurno veseli i novog trenera kluba Timyja Simonsa (47) koji je u igračkoj karijeri najveći trag ostavio u PSV-u i Club Bruggeu, dok je priliku na klupi Westerla zaslužio napravivši dobar posao s FCV Dender EH-om s kojim je prošlu sezonu u Challenger Pro ligi okončao na drugom mjestu te je tako izborio plasman u Juplier Pro ligu. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Luka VuškovićWesterloJupiler ligaHajdukTottenhamposudba

Ostale Vijesti