Reuters
Reuters

FOTO 'Pitch invaderi' prekinuli finale, navijači Borussije navijanjem prate svoje prvotimce na terenu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.06.24. | 21:52

Iako nema pogodaka prvo poluvrijeme na Wembleyju bilo je vrlo interesantno.

Ishod prvog poluvremena finala Lige prvaka na Wembleyju je 0-0, no, iako nema pogodaka, gledamo jednu zanimljivu utakmicu. Posebno ako navijate za Borussiju Dortmund ili, barem, protiv zagrebačkog Dinama. Dortmunđani za sada igraju bolje i s 'nulom' na odmoru zadovoljniji mogu biti Madriđani. No, i navijače Kraljeva može veseliti da ne trebaju nadoknađivati rezultat. Jer, znamo, finala se igraju na pobjedu, a u tome je Real Madrid najbolji.

Finale Lige prvaka na samom otvaranju imalo je neočekivane probleme. Čak dva 'pitch invadera' uletjela su u teren i prekinula utakmicu na par minuta. Jedan je bacao selfiaje, drugi glumio Cristiana Ronalda, a trećeg je pokušao uhvatiti i Thibaut Courtois.

Real Madrid je bio taj koji je kontrolirao posjed, no Borussia Dortmund je igrala sjajni tranzicijski nogomet, posebno je napadačla Real Madrid preko lijeve strane i brzonogog Karima Adeyemija. Njemački ofenzivac prvo je pobjegao Daniju Caravajlu, zaobišao Thibauta Courtoisa, ali se Caravajl 'iskupio' za ranije i blokirao udarac napadača Dortmunđana. Adeyemi je potom još jenom pobjegao obrani Reala, ali mu je Courtois ovaj put obranio udarac.

Najveću priliku Borussia Dortmund imala je u kada je obrani Madriđana pobjegao Niclas Füllkrug. Nijemac je matirao Courtoisa, ali ga je zaustavila vratnica. Doduše, da je lopta ušla u mrežu, vjerojatno bi bio označen ofsajd, no do pregleda VAR-a nismo niti došli. Do kraja poluvremena udarac je okušao i Sabitzer, ali je Courtois bio siguran. Prvo poluvrijeme svakako je bilo na strani Borussije Dortmund.

Napomenimo i kako je zvučna kulisa na Wembleyju, barem prema onome što možemo čuti na televizijskim prijamnicima, vrlo glasna. A u navijačkom finalu, iako i Madriđani glasno i korrdinirano navijaju, za sada prednost ipak imaju dortmundski navijači. Ne čudi, s obrzirom na igru svoje momčadi u prvom dijelu.



Tagovi

Real MadridBorussia DortmundLiga prvakafinale Lige prvaka

Ostale Vijesti