Germanijak
Germanijak

FOTO Pet golova, preokret, incidenti i tenzije! Vodimo vas na veliki derbi BiH

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 28.10.24. | 21:41

Sadržajna utakmica na Pecari

U sklopu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine domaći Široki Brijeg dočekao je aktualnog prvaka BiH - Borac iz Banja Luke. Utakmica je za obje momčadi imala veliku važnost, domaćinima je pobjeda trebala kako bi se približili pozicijama koje vode u Europu dok su gosti tražili tri boda kojima bi zadržali priključak za Zrinjskim i Sarajevom. Gosti su pronašli tri boda te slavili rezultatom (2-3) u ludoj utakmici prepunoj zanimljivosti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica je krenula otvoreno, gosti su zaprijetili s dva udarca u 1. i 5. minuti. Tri minute kasnije domaćini su poveli na opće oduševljenje oko 2 000 navijača na Pecari. Miroslav Iličić je primio dugu loptu na vrhu kaznenog prostora te izbio pred gostujućeg vratara i realizirao za vodstvo domaćih. Svega sedam minuta kasnije Široki je povećao vodstvo. Lopta je ubačena s lijeve strane na nogu Domagoja Jelavića koji pogađa i dovodi Širokobriježane do dva gola prednosti. U tom trenutku atmosfera je bila na vrhuncu, domaći Škripari su palili baklje, a gostiju još nije bilo na tribinama, a ni na terenu.

Gostujući Lešinari nisu ušli na stadion ni u 22. minuti, ali su se njihovi igrači pojavili na utakmici. Imali su gosti slobodan udarac na nekih 40 metara od gola, lopta je stigla do Đorđa Despotovića koji ju je s 13 metara pospremio iza leđa vratara Tomića. Nisu gosti tu stali, pet minuta nakon prvog zabili su i drugi. Bivši igrač brojnih hrvatskih klubova Zoran Kvržić predivno je pogodio sa 17 metara i vratio utakmicu na početak.

Mogli su gosti do ekspresnog vodstva samo minutu kasnije, ali je Adolf Tomislav Tomić na vratima Širokog imao drugi plan. Upisao je domaći čuvar mreže dvije fantastične obrane i tako spasio Plave od potpunog šoka. Od 30. minute uz domaće Škripare pravi nogometni dekor utakmici su dali i Lešinari koji su tada stigli na stadion. Do kraja prvog dijela pamtimo svega jednu šansu Borca, Tomić je već bio svladan, ali su domaći stoperi očistili loptu s crte. Na poluvrijeme se otišlo s četiri zgoditka i neodlučenim rezultatom (2-2).

Drugo poluvrijeme počelo je šokantno za Škripare. Tek što se krenulo s centra lopta je stigla do Despotovića koji je s 10 metara pogodio na opće oduševljenje Lešinara. Uspio je Borac potpuno zatvoriti utakmicu i privesti je kraju bez izglednijih prilika na obje strane. Igra je bila bitno lošija od prvog dijela, ali su zato tenzije bile na vrhuncu. U sudačkoj nadoknadi izbila je tučnjava između igrača, a sve je rezultiralo crvenim kartonom za nogometaša Širokog Ivana Jukića zbog nesportskog ponašanja. Domaći navijači ogorčeni suđenjem pokušali su se obračunati s pomoćnim sucem, ali je situacija smirena na vrijeme i nije ozbiljnije eskalirala.

Borac je pobjedom stigao do druge pozicije i sada zaostaje za Zrinjskim samo 3 boda, a u sljedećem kolu novi trijumf tražit će u Vrapčićima kod Veleža dok će Široki ugostiti Željezničar. (DFG)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

bosna i hercegovinaBiH Premier ligaBiH Premijer ligaŠiroki BrijegBorac Banja Luka

Ostale Vijesti