FOTO Odmah su postali hit: Talijanski trećeligaš napravio dresove inspirirane Odisejom

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.07.24. | 17:19

Putem društvenih mreža neke slike dresova talijanskog nogometnog tima postale su viralne zbog njihovog dizajna koji je inspiriran grčkom mitologijom

Talijanski trećeligaš Latina Calcio 1932 sa sjedištem u talijanskom gradu Latina, u regiji Lazio, odlučio je zamijeniti Nike za talijansku tvrtku Ezetu, koja je specijalizirana za izradu dizajna dresova. Ovoga puta napravili su dresove inspirirane poviješću i mitologijom, djelomično grčkom, djelomično rimskom.

U kombinacijama s bojama kluba, bijelom, crnom i plavom, napravioli odlučeno je da će se izraditi dresovi koji su inspirirani Odisejom, uvelike fokusirani na dio s čarobnicom Kirkom koja je Odisejeve ljude dočekala s krilatim lavovima, a potom ih pretvorila u svinje. No, kako bi zadobila Odisejevu ljubav, kasnije ih je ponovno pretvorila u ljude. Kod nje je Odisej ostao godinu dana i gotovo zaboravio na povratak kući. Uz Medeju, Kirka je najglasovitija čarobnica u grčkom mitu. Po Homeru, Kirka je živjela na otoku Eeji, a rimski pisci zamišljali su njezino boravište u Laziju (Circaeum Promontorium, danas Monte Circeo), što je izravna poveznica sa samim klubom.

Domaći dres Latina za sezonu 2024./25 je crno-plavi, pri čemu je crna osnovna boja, a obrisi vaze iz grčke mitologije pretočeni su u grafiku na plavom dijelu dresa. Gostujući dres ima bijelu osnovnu boju sa suptilnom grafikom i plavim pojasom koji ide dijagonalno preko tijela. I vratarski dres nadovezuje se na dizajn majica za igrače u, ali u crvenoj i tirkiznoj boji.

Usporedbe radi, pogledajte usporedbu prošlosezonskog dizajna koji je radio Nike i novoga kojeg je radila talijanska tvrtka.

Kako bi promovirali dres, u klubu su rekreirali neke od scena iz legende o Kirki i Odiseju, gdje grčki junak stiže na otok čarobnice, a ona je okružena svojim krilatim lavovima i trenutak u kojem Odisejevu posadu pretvara u svinje. S obzirom na sve, nije čudno da su ubrzo postali viralni.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

ItalijaSerie C

Ostale Vijesti