Vfl Bochum
Vfl Bochum

FOTO Medić nastavlja bogatu hrvatsku povijest u Bochumu: Dosadašnji Kopljanik spašava obranu bundesligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.08.24. | 11:31

Hrvatska kolonija u Ajaxu sada je spala na samo jednog igrača

VfL Bochum rješenje za obrambene probleme pronašao je u hrvatskogm defenzivcu Jakovu Mediću (25). Medić je iz Ajaxa stigao na posudbu u bundesligaša, uz mogućnost kupnje. Medić je svojim dolaskom postao 13. Hrvat koji je igrao za Bochum, a šesti defenzivac nakon Ivana Zugčića (109 nastupa), Zorana Mamića (78 nastupa), Samira Toplaka (69 nastupa), Alena Petrovića (devet nastupa) i Damira Milinovića (22 nastupa).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Njemački je klub usluge stasitog braniča od 1,93 metra osigurao u obliku posudbe na jednu sezonu, nakon čega postoji mogućnost otkupa. Prema "De Telegraafu" radi se o tri milijuna eura, a VfL će u cijelosti pokriti i Medićevu plaću od 1,5 milijuna eura.

"Jakov ima dinamično i okomito otvaranje igre s visokom razinom otpora na presing. On je odličan i na zemlji i u zraku, igra čista i precizna dodavanja i postiže ogromnu brzinu", kaže Marc Lettau, sportski direktor VfL-a.

Novi centralni branič VfL Bochuma neće imati većih problema s prilagodbom na život u Njemačkoj. Nakon 26 utakmica regionalne lige i postignuta dva gola u dresu Nürnberga, uslijedila je 51 utakmica i pet golova za Wehen Wiesbaden i 65 za St. Pauli (uz osam golova). U ljeto 2023. Medić je za oko 2,5 milijuna eura iz Hamburga preselio u Amsterdam, ali je do danas upisao samo devet nastupa za nizozemski klub, a jedini pogodak zabio je na debiju u Eredivisie protiv Heracles Almela (4-1) u kolovozu 2023. godine.

Medić želi vratiti svoju karijeru na pravi put u Bochumu i konačno upisati svoj prvi nastup u Bundesligi nakon 73 nastupa u drugoj ligi i 36 nastupa u trećoj ligi.

"Bundesliga je jedna od najboljih liga u Europi i to je moj cilj otkako sam prvi put napravio korak u Njemačkoj, a Bochum je odličan klub u kojem naporan rad na terenu znači i navijačima, tako da mislim da ću se ovdje dobro uklopiti."








Tagovi

Jakov MedićBochumHrvatska nogometna ligaAjaxBundesligaLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti