REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

Fonseca: „Otkaz? Svejedno mi je. Društvene mreže nisam otvorio 10 mjeseci“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 23.09.24. | 08:03

Milan je u statusu autsajdera pobijedio Inter u gradskom derbiju, a tom pobjedom portugalski trener na klupi Rossonera je, barem na neko vrijeme, zaustavio pitanja o svojoj smjeni.

Trebalo je proći više od dvije godine, odnosno šest odigranih utakmica, da Milan izbjegne poraz od najvećeg rivala. Inter posljednjih godina dominira nad Rossonerima. Tako je momčad Simone Inzagihija u međuvremenu svladala Milan s 3-0 u Superkupu, s ukupnih 3-0 izbacila ga iz polufinala Lige prvaka, a u prvenstvu upisala tri pobjede, od čega jednu s 5-1.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Očekivalo se da će Inter u sinoćnjem (nedjelja) Derbiju della Madonnina, u kojem je bio nominalni domaćin, stići do sedme uzastopne pobjede. Inter je dobro ušao u sezonu, a utakmicu je dočekao prepun samopouzdanja nakon vrlo dobre utakmice i 'nule' na Ettihadu protiv Manchester Cityja. Milan je, pak, nakon tri prvenstvena kola imao tek dva boda. U četvrtom je uspio svladati Veneziju, ali je potom doživio novu 'pljusku' u Ligi prvaka od Liverpoola na domaćem terenu. Danima se, prije derbija, spominjalo kako bi ovo mogla biti posljednja utakmica Paula Fonsece na klupi Milana, manje od tri mjeseca nakon što je preuzeo užarenu klupu Rossonera.

No, u najavi svakog derbija svijeta vjerojatno se barem jednom povuče floskula, 'derbi je derbi'. Milan je u prvom dijelu prepustio posjed lopte Interu, a u nastavku ga je sjajno iskontrirao stigavši do važne pobjede golom Mattea Gabbije u 89. Fonseca je na teren poslao netipičnu 4-2-4 formaciju, s Moratom i Abrahamom u vrhu napada te Pulišićem i Leaom na krilnim pozicijama, dok su u veznom redu ordinirali tek Youssouf Fofana i Tijani Reijnders, asistent za drugi pogodak Milana.

"Struktura je bila ista, samo sam promijenio igrače. Igrači su igrali s puno hrabrosti, zasluženo smo pobijedili. Ne sjećam se da je netko u posljednje vrijeme kreirao toliko poteškoća Interu. Nakon Liverpoola smo puno pričali, čak sat i pol. Poslije smo odradili trening. Ono što sam tamo vidio, dalo mi je jako puno pouzdanja", rekao je Portugalac i dotaknuo se priča oko smjene:

"Hoće li pozivi za smjenom stati? Meni je svejedno. Ne čujem takve priče, niti ih čitam. Društvene medije nisam otvorio 10 mjeseci. Za mene je najbitnije da igrači nastave vjerovati u naše ideje. I dalje imamo puno prostora za napredak. Ovo je bila pobjeda igrača, rekao je Portugalac.

Inter je, pak, u prvenstvo ušao kao branitelj naslova i glavni kandidat za titulu. Međutim, nakon pet kola imaju tek osam osvojenih bodova. Srećom po njih, ni konkurencija za sada ne briljira. U taboru Nerazzurra ipak su ljuti jer su mogli pobjeći gradskom rivalu na +6. Sada su bodovno izjednačeni...

"Nismo bili fokusirani. Napravili smo previše krivih odluka, i dok smo imali loptu u svojim nogama i dok nismo. Razočaran sam, naravno. Posebno jer danas nismo izgledali kao momčad, a momčadski duh nas je krasio od kada sam ja trener. Milan je odlična momčad, danas su odigrali bolje od nas i zasluženo pobijedili. Pokušao sam izmjenama uzdrmati momčad, ali nije prošlo", kazao je Simone Inzaghi.

Pred Interom je dosta težak raspored, u prvenstvu im slijede susreti protiv dva kluba koji se, nakon pet kola, neočekivano nalaze na vrhu ljestvice. Iduće subote Nerazzurri gostuju kod trećeg Udinesea, nakon čega dočekuju Crvenu zvezdu u Ligi prvaka, potom i trenutno vodeći Torino. Slijede im dva derbija, Roma na Olympicu i Juventus na San Siru, između kojih će se ugurati gostujuća utakmica Lige prvaka protiv Young Boysa.

Milan, pak, dočekuje Lecce, a onda ide na megdan Bayeru u Ligi prvaka. U prvenstvu im slijede Fiorentina u Firenzi i Udinese u Milanu.



Tagovi

MilanInterDerby della MadonninaSimone InzaghiPaulo Fonseca

Ostale Vijesti