Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Fiorentina zainteresirana za stopera Osijeka!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 09:12

Slijedi li povratak na Čizmu za stasitog braniča?

Ukupno 12 nastupa upisao je Adrian Leon Barišić za Frosinone, talijanskog drugoligaša čiji je član bio u proljetnom dijelu prošle sezone kao posuđeni igrač Osijeka. Stasiti branič otišao je u Serie B kako bi dobio željenu minutažu do koje u Osijeku nije mogao (što je i za razumijeti kad su mu konkurencija Škorić, Lončar, Čeberko i Bralić), a sjajnim igrama zapeo je za oko i nekim velikanima talijanskog nogometa.

Iako ga prema neslužbenim informacijama prate klubovi iz nekih drugih liga, Adrian Leon Barišić jednako tako je na meti Fiorentine! Strani, ali i hrvatski mediji raspisali su se kako bi se Barišić mogao vratiti u Italiju, ali ako to bude slučaj, odnosno ako su Viole uistinu tako snažno zagrizle za mladog reprezentativca BiH, jasno koju će svotu novaca morati izdvojiti kako bi doveli mladog stopera u svoje redove.

Kad je odlazio u Frosinone, u ugovor je ugrađena klauzula kako ga talijanski klub može otkupiti za 2.5 milijuna eura. Kako nisu ušli u Serie A, iz kluba su procijenili da bi im ta odšteta bila preveliki udarac na godišnji budžet, a u Osijeku nemaju razloga popuštati ili smanjivati cijenu te će Fiorentina, Frosinone ili netko treći za Barišića morati izdvojiti upravo taj iznos.

Inače, Barišić je trenutno s Bijelo-plavima u Svetom Martinu na Muri, ali je u fazi oporavka od ozljede pa tako još neko vrijeme ne radi punim intenzitetom. Bjelica na raspolaganju ima sjajna rješenja u posljednjoj liniji, ali je jasno kako u početnih 11 nema mjesta za sve. Ako Fiorenitna uistinu ponudi 2.5 milijuna eura koliko Osijek traži, bit će to sjajan posao Bijelo-plavih, ali ako se to i ne dogodi, u klubu sigurno neće očajavati jer znaju da imaju veliku perspektivu u mladom stoperu kojeg već sad prate skauti diljem europskog kontinenta, a još uvijek se nije nametnuo ni za početnu postavu Osijeka.

(I.A.S.)


Tagovi

Adrian Leon BarišićOsijeknogometni transferiGermanijak transferitransferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.FrosinoneFiorentina

Ostale Vijesti