JOHN THYS BELGA/PIXSELL
JOHN THYS BELGA/PIXSELL

Filip Bojić: Od Trnja do gola za prolaz u drugu rundu Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.07.22. | 22:28

U drugom pretkolu igrat će protiv boljega iz dvoboja Pjunik - Cluj.

Filip Bojić je 29-godišnji Zagrepčanin koji se s nogometom počeo baviti u Trnju, prešao je u omladinske kategorije Lokomotive, a za seniore je debitirao u matičnom Trnju. Igrao je kasnije u Austriji, pa u Rudešu i Splitu, a u Luksemburg se prvi puta otisnuo 2017. kada je potpisao za Titus Petange. Igrao je potom u Belgiji, a od lipnja 2020. član je aktualnog prvaka Luksemburga F91 Dudelangea.

U današnjoj uzvratnoj utakmici prvog kruga kvalifikacija za Ligu prvaka Bojić je u 49. minuti zabio pogodak Tirani, a 12 minuta kasnije njegov suigrač zabio Sinani zabio je za 2:0 i potvrdu prolaska luskemburškog prvaka u iduće pretkolo u kojem će igrati protiv boljega iz dvoboja Pjunik - Cluj. Xhixha je u 78. smanjio na konačnih 1:2, no Tirana nije imala šanse za povratak te je Dudelange prošao dalje s ukupnih 3:1.

Bojić je igru napustio u 79. minuti utakmice.

Napomenimo kako su u drugi krug prošli i Shamorck Roversi koji su 'nulom' na Malti obranili 3:0 prednost iz prve utakmice u Irskoj, a Ludogorets je s 1:0 pobjedom kod Sutjeske potvrdio prolaz dalje s ukupni 3:0. Simon Sluga je cijelu utakmicu proveo na klupi za pričuve.

U trenutku objave ovog teksta, na blizu prolaska u iduću fazu natjecanja je i švedski prvak Malmö koji trenutno u Reykjaviku protiv Vikingura igra 3:3, a prva utakmica završila je 3:2 pobjedom švedskog prvaka.

1. pretkolo Lige prvaka, utorak:

RFS (Lat) - HJK (Fin) 2:1 (0:1) - HJK prošao na penale

Lincoln Red Imps (Gib) - Shkupi (Mak) 2:0 (0:3)

Karabag (Aze) - Lech (Polj) 5:1 (0:1)

Žalgiris (Lit) - Ballkani (Kos) - u tijeku

Šerif (Mold) - Zrinjski (BiH) 1:0 (0:0)

Hibernians (Mlt) - Shamrock Rovers (Irs) 0:0 (0:3)

Klaksvik (FO) - Bodo/Glimt (Nor) - odgođeno za 13. srpnja (0:3)

Tirana (Alb) - Dudelange (Luk) 1:2 (0:1)

Sutjeska (CG) - Ludogorec (Bug) 0:1 (0:2)

Vikingur (Isl) - Malmo (Šve) 3:3 (2:3)

(N.R.)


Tagovi

Liga prvakaFilip Bojić

Ostale Vijesti