MNT Brda/Sportalo.hr
MNT Brda/Sportalo.hr

Figaro osvojio jaka Brda, GOMBR obranio titulu u Drenovcima

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 17.07.24. | 13:14

Završena su još dva turnira koji se igraju u sklopu kvalifikacija za prvi Germania kup.

Manje od dva i pol mjeseca dijeli nas od prvog Germania kupa, a prošli vikend završila su još dva 'kvalifikacijska' turnira koja su iznjedrila nove kandidate za plasman na prvo izdanje izdašnog Germania kupa koji je na rasporedu početkom listopada.

Sve o Germania kupu 2024. pronađite OVDJE.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kao što se i očekivalo, polufinalni dvoboj između Špigule i El Poza bio je prava tenzijama nabijena 'šahovska partija'. Minimalnu pobjedu (1-0) na kraju je ostvarila Šigula, uigrana i posložena momčad koja posljednjih godina niže lijepe rezultate. Drugo polufinale bilo je, ipak, jednosmjerna ulica. Vučna služba Mađar, najveće iznenađenje dotadašnjeg dijela turnira, nije imala šanse protiv CB La Figaro koji je na krilima četverostrukog strijelca Antonija Blaževića na kraju slavio s 9-0.

Finale između CB La Figaro i Špigule bilo je na rasporedu u nedjelju 14. srpnja. Na tribinama se okupilo više od 500 gledatelja. Očekivala se još jedna 'šahovska' partija između dva izjednačena protivnika. Takvu smo i dobili. A. Blažević (najbolji strijelac turnira sa sedam pogodaka), zabio je u 31. za vodstvo Figara, no četiri minute kasnije Ante Kušeta pogađa za 1-1. O pobjedniku su odlučivali šesterci u kojima su skoncentriraniji bili pucači Figara (5-4) koji je na kraju osvojio vrijedni splitski turnir i ušao u konkurenciju za poziv na Germania kup.

“Iza nas je 17 dana vrhunskog baluna, ića, pića te samo možemo bit sritni šta je sve prošlo čak bolje od očekivanog. Možemo biti sretni da je cijeli turnir privukao ljude, mlade i stare, sa svih strana Splita i okolice. Zahvaljujemo se svima koji su bili dio ove naše priče i očekujemo da ćemo iduće lito na isti način zajedno uživati”, napisali su simpatični organizatori na svojim službenim kanalima.

Dok je turnir u splitskim Brdima završen, u tijeku je i jaki MNT Podstrana u kojem su posljednja dva dana odigrane sve utakmice četvrtfinala. Još u ponedjeljak, aktualni viceprvak Red Baron Beer and Whiskey Bar u uzbudljivoj je utakmici s 3-2 pobijedio MNK Marinu i prvi osigurao plasman među četiri najbolja. Dan kasnije, u 'finalu prije finala', osvajač Torcida kupa 2023. i finalist Kutije šibica 2023. CB Sea Wolf je s 3-2 izbacio CB Big Blue CB Sportbar M. Ekipa Hercegovac Visoko Potkrovlje s 2-1 izbacila je branitelja naslova Cestogradnju, a u vrlo uzbudljivoj utakmici momčad Bili9 Priska Med opravdala je ulogu favorita protiv Retro Caffea i postala posljednji polufinalist.

Danas su na rasporedu polufinalne utakmice, a finale će se odigrati u petak.

Iz Splita selimo u Drenovce u kojima je prošle nedjelje, pred velikim brojem gledatelja, završen 11. memorijalni turnir 'Mićo i Freza'. Naslov je obranila poznata slavonska momčad GOMBR (Gardijske oklopno-mehanizirane brigade) koja je u finalu s 2-1 nadvisila OPG Mandić. Treće mjesto ponijela je momčad Pekara Macan. Najboljim igračem turnira proglašen je poznati nogometaš i futsalaš Almedin Bundavica koji brani boje Bubamare iz Cazina.

"Kroz cijeli turnir posjeta gledatelja bila je jako dobra, unatoč Europskom prvenstvu i raznim drugim događajima u okolici. Turnir je zaključen vatrometom te koncertom tamburaškom sastava Ringišpil u kojem su svi prisutni mogli uživati do kasno u noć", objavio je Sportalo u izvještaju s turnira.

Napomenimo kako će se ovaj tjedan održati finale jakog memorijalnog zadarskog turnira 'Milivoj Burčul - Lučo' u Galovcu, a o kojem ćemo se više posvetiti za vikend.

Popis svih turnira koje sponzorira Germania, kao i dosadašnje osvajače možete pronaći OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Germania kupGermania kup 2024mali nogometmalonogometni turnir

Ostale Vijesti