REUTERS/Asanka Brendon Ratnayake
REUTERS/Asanka Brendon Ratnayake

FIFPRO podnio tužbu protiv Fife zbog održavanja Svjetskog klupskog prvenstva

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 14:18

Izrazili su svoju zabrinutost da je međunarodni nogometni kalendar "prezasićen"

Međunarodni sindikat nogometaša FIFPRO u četvrtak je zajedno s engleskom Udrugom profesionalnih nogometaša (PFA) te sindikatom francuskih igrača (UNFP), koji su njegovi članovi, podnio legalnu tužbu na sudu u Bruxellesu protiv Fife zbog održavanja Svjetskog klupskog prvenstva.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo izdanje proširenog Svjetskog klupskog prvenstva sa čak 32 sudionika trebalo bi se održati krajem sljedeće sezone u SAD-u, a toj se zamisli uz FIFPRO protivi i Savez svjetskih nogometnih liga (WLA) koji je također zaprijetio legalnim akcijama protiv krovne međunarodne nogometne organizacije ukoliko ne razmotri svoje planove za to natjecanje.

Kako je FIFA i prošlog mjeseca odbila razmotriti promjene, FIFPRO je krenuo u akciju.

"Europske članice FIFPRO-a danas su podnijele legalnu tužbu protiv FIFA-e osporavajući njezinu odluku da jednostrano slaže Međunarodni kalendar natjecanja i osobito odluku o kreiranju i slaganju rasporeda Svjetskog klupskog prvenstva 2025. Sindikati nogometaša uvjereni su kako te odluke krše njihova prava kao i prava njihovih udruga po Povelji temeljnih prava Europske unije, a potencijalno krše i Zakon o natjecanju EU-a", objavio je FIFPRO.

Prošloga mjeseca su FIFPRO i WLA u pismu upućenom predsjedniku te glavnom tajniku FIFA-e Gianniju Infantinu i Mattiasu Grafstromu izrazili svoju zabrinutost jer je međunarodni nogometni kalendar "prezasićen" te stoga nacionalne lige ne mogu pravilno organizirati svoja natjecanja, a igrači su dovedeni preko ruba svojih mogućnosti uz sve veći rizik od ozljeda. FIFA je odbacila sve navode iz tog pisma.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)




Tagovi

FIFProFIFASvjetsko klupsko prvenstvoGianni Infantino

Ostale Vijesti