Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Fifa objavila novu ljestvicu, Hrvatska napredovala i sada je šesta na svijetu

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 29.06.23. | 14:34

Lijepa nogometna vijest.

FIFA je pretposljednjeg dana lipnja ažurirala redoslijed reprezentacija, a nakon dobrog nastupa na završnici Lige nacija, Hrvatska je napredovala jedno mjesto i sada je šesta reprezentacija sviejta!

Vatreni su bili svega bod iza Nizozemske, tako da je polufinalni dvoboj u Rotterdamu, osim plasmana u finale, ujedno bio i izravan dvoboj za 6. mjesto na novoj ljestvici najboljih reprezentacija svijeta. Prolaskom u finale, Hrvatska je na novoj ljestvici pojačala bodovni konto za 12.53 boda i sada imamo nešto više od 11 bodova prednosti pred Oranjama.

Što se prvih pet pozicija tiče, na vrhu je svjetski prvak Argentina sa 1843.73 boda, svega 0.19 bodova prednosti ispred Francuske. Slijedi Brazil, koji niže poraz za porazom, Engleska i Belgija, koja Vatrenima bježi za točno 46 bodova, što je dosta velika razlika i ne može se u jednom kvalifikacijskom prozoru nadoknaditi.

Inače, Vatreni već neko vrijeme napreduju na ljestvici, od 15. stepenice koju su zauimali u kolovozu 2022. nakon trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu uspeli su se na sedmo mjesto, da bi sada to popravili za još jedno mjesto. Najbolji plasman u povijesti bilo nam je treće mjesto.

Kompletnu Fifinu ljestvicu pogledajte OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaFifa rankingFIFA-ina ljestvica

Ostale Vijesti