FIFA ljestvica: Napredak Hrvatske, novo ime u Top 10, a Butan više nije najgori na svijetu

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 09.04.15. | 15:25

Hrvatska nogometna reprezentacija napredovala je za dvije pozicije, te na novoj FIFA-inoj ljestvici, objavljenoj u četvrtak, zauzima 17. mjesto.

U odnosu na ljestvicu iz ožujka, Hrvatska ima 14 bodova više, a svoj napredak, osim pobjedi nad Norveškom, može zahvaliti i padu Češke sa 16. na 19. mjesto.

Velike promjene dogodile su se među deset najboljih svjetskih reprezentacija. I dalje su na vrhu Njemačka i Argentina, ali treća je sada Belgija koja je preskočila Kolumbiju. Brazil je napredovao do petog mjesta, a Nizozemska je pala na šesto. Portugal je ostao sedmi, Urugvaj osmi, a novo ime u TOP 10 je Švicarska na 9. mjestu. Španjolska se vratila među deset najboljih, a iz tog društva ispala je Italija koja je sada 13. sa 108 bodova više od Hrvatske.

Inače, najveći skok u odnosu na prošli mjesec zabilježio je Butan koji je s posljednjeg, 209. mjesta, napredovao čak 46 pozicija. To mogu zahvaliti izbacivanju Šri Lanke u prvom krugu azijskih kvalifikacija za SP 2018. Tako je od danas najlošija nogometna reprezentacija na svijetu – Angvila.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

FIFA-ina ljestvicaFIFAHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti