REUTERS/Arnd Wiegmann
REUTERS/Arnd Wiegmann

FIFA definitivno odlučila: Rusija ne ide u Katar, utakmica Ukrajine i Škotske odgođena za lipanj

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.03.22. | 20:56

Poljska, Švedska i Češka ranije su odbili igrati protiv Rusije, a FIFA je danas donijela konačnu odluku po tom pitanju

Danas je Ured Organizacijskog odbora FIFA-e donio ključne odluke u vezi s europskim utakmicama doigravanja za FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022, nakon konzultacija s UEFA-om i savezima. FIFA je objavila da će Poljska ići izravno u finale doigravanja Svjetskog prvenstva protiv Švedske ili Češke nakon isključenja Rusije, dok Škotska može igrati s Ukrajinom u lipnju.

Poljska, Švedska i Češka su odbile igrati protiv Rusije, bez obzira na mjesto, nakon invazije na Ukrajinu. Zbog trenutne situacije u Ukrajini, njihova utakmica sa Škotskom bit će pomjerena za lipanj, od prvobitnog datuma 24. ožujka 2022. godine.

„Ukrajinski nogometni savez je pisao FIFA-i tražeći da se njezine kvalifikacijske utakmice odgode zbog nemogućnosti organiziranja putovanja i treninga momčadi u trenutnim okolnostima. Nakon konzultacija s UEFA-om i četiri saveza članice sudionice na putu A doigravanja europskih kvalifikacija, jednoglasno je dogovoreno u duhu solidarnosti da se prihvati ovaj zahtjev. Utakmica između Škotske i Ukrajine, koja je prvobitno bila zakazana za 24. ožujka 2022., sada će biti odgođena na postojeći rok za lipanj, a samim tim i utakmica između pobjednika Škotske protiv Ukrajine i Walesa protiv Austrije također će biti odgođena na isti period. Relevantne strane istražuju alternativne rasporede za pogođene timove u razdoblju ožujka. Slično tome, pojedinosti o odgođenim utakmicama bit će objavljeni u dogledno vrijeme, a kalendar međunarodnih utakmica u lipnju bit će prilagođen po potrebi za dotične momčadi nakon što ti detalji budu finalizirani“, priopćili su iz FIFA-e danas. U lipnju će se također igrati utakmica između pobjednika te utakmice i Walesa protiv Austrije.

U priopćenju su potvrdili i da Rusija definitivno ne ide u Katar, a još 28. veljače je donesena odluka zajedno s Izvršnim odborom UEFA-e da suspendira sve ruske momčadi iz sudjelovanja u FIFA-inim i UEFA-inim natjecanjima do daljnjeg.


Tagovi

RusijaFIFA

Ostale Vijesti