Damir Spehar/PIXSELL
Damir Spehar/PIXSELL

Festival nogometa u Koprivnici: Remi uz pregršt golova, prilika i kartona

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 17.08.24. | 22:52

U drugom dvoboju trećeg kola gledali smo sjajnu utakmicu na Ivan Kušek Apašu, a vidjeli smo i crveni karton za Ivana Radeljića koji je prigovorio sucu i bacio bocu prema njemu

Nakon katastrofalnih nastupa hrvatskih klubova u Europi, nadali smo se da bismo u domaćem prvenstvu mogli pogledati pokoju poslasticu, kako bi isprali vrlo gorak nogometni okus ovog tjedna. I upravo smo to dobili od Slaven Belupa i Lokomotive u dvoboju prepunom sjajnih poteza, pogodaka, dobrih akcija, žustre igre i uz čak 10 žutih kartona. Na koncu, rezultat 2-2 i pravedna podjela bodova.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Da bi u Koprivnici mogli gledati dobru utakmicu, nagovijestilo nam je već uvodnih 10-ak minuta. Iz prve prave akcije na utakmici, domaćin je poveo. Mihail Caimacov lijepo je iz sredine proigrao Adriana Jagušića na lijevoj strani, a 18-godišnjak je preciznim i jakim udarcem naciljao suprotni kut i Šubarić je bio nemoćan.

Tek što se krenulo s centra, dvije goleme šanse za Lokomotivu. Prvo je Mudražija iz blizine pogodio gredu, a u nastavku akcije Goričan se na 10-ak metara dugo namještao na udarac, koji je na kraju bio blokiran.

Novu prijetnju gostiju vidjeli smo u 15. minuti. U šansi se ovaj puta našao Čop, oštro tukao u bliži kut s nekih 7-8 metara, ali Čović je bio dobro postavljen.

Do potpuno zasluženog izjednačenja Zagrepčani su stigli u 22. minuti. Pomogao im je Caimacov, koji je uklizao na jednu loptu, ali u konačnici je samo idealno poslužio Roberta Mudražiju. Iskusni veznjak je s 15-ak metara lakoćom matirao Čovića.

Odgovor Farmaceuta dočekali smo u 33. minuti. Robert Murić namjestio se na udarac na desnom krilu, plasirao loptu u suprotnu stranu, ali prohujalo je uz desnu vratnicu.

Nakon što domaćin nije iskoristio svoju priliku, stigla je kazna u vidu pogotka. I to praktički poklonjenog. Vratar Čović loše je reagirao na jedan ubačaj s lijeve strane, nije uspio uhvatiti loptu, a poklon je prihvatio i u mrežu pospremio Mirko Sušak.

Primljeni pogodak razbjesnio je Ivana Radeljića, koji je sucima žestoko prigovarao jer je smatrao da je u začetku akcije Moreno Živković igrao rukom. Patrik Kolarić umirio ga je crvenim kartonom i ostatak dvoboja odgledao je s klupe, a Radeljić je čak i bacio bocu prema njemu.

Za kraj izuzetno sadržajnog i sjajnog prvog poluvremena, zabilježili smo odličan udarac Goričana, koji se na lijevoj strani namjestio na desnu nogu i naciljao suprotni kut, ali ovaj puta Čović je bio na visini zadatka.

U nastavku dvoboja nastavilo se sa sjajnim nogometom. Poslije uspavanih uvodnih pet minuta, Lokomotiva je u dvije minute u dva navrata ozbiljno zaprijetila Koprivničanima. Prvo je Čopov udarac s 10 metara otišao iznad grede, da bi Vranjković, s otprilike dvostruko veće udaljenosti, na ozbiljno iskušenje stavio Šubarića, koji je loptu izbio u korner. Još jednom su gosti pokušali preko Mersinaja, ali i njegov udarac je Sušak obranio.

Nakon silnih promašaja, kazna je bila neumoljiva. Iz prve prave prilike u nastavku, Slaven Belupo je izjednačio i to sjajnim pogotkom. Martinović je s lijevog krila vratio u sredinu, gdje je Karlo Butić s 18 metara raspalio i lopta je završila ispod grede pored nemoćnog Šubarića.

Do potpunog preokreta domaćin je umalo stigao preko strijelca drugog pogotka. Murić je dugo driblao na desnom krilu i na koncu poslao vrlo oštru prizemnu loptu, Butić je podmetnuo nogu, ali prohujalo je pored gola. Razigrani Murić ponovno je bio u centru pažnje u 82. minuti. U svojem klasičnom stilu izvukao se na lijevu nogu, sjajno ciljao suprotni ugao, ali Šubarić je paradom spasio pogodak.

I bilo je to sve od ove sjajne utakmice. Po bod svakome, a da možemo, dali bi po još jedan svakoj momčadi za umjetnički dojam.

Slaven Belupo – Lokomotiva 2-2

Stadion: Ivan Kušek Apaš

Strijelci: 1-0 Jagušić (6., Caimacov), 1-1 Mudražija (22.), 1-2 Sušak (37.), 2-2 Butić (62., Martinović)

Glavni sudac: Patrik Kolarić (Čakovec), pomoćnici: Luka Pajić (Rijeka) i Dino Knez (Osijek), četvrti sudac: Oliver Romić (Osijek), VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Goran Pataki (Đakovo)

Žuti kartoni: Jagušić, Lučić, Šakota, Caimacov, Ćubelić, Butić (Slaven Belupo), Sušak, Žilinski, Mersinaj, Karačić (Lokomotiva)

Slaven Belupo (4-2-3-1): Čović - Bosec, Božić (29. Martinović), Boras, Lučić - Jelić Balta (16. Šakota), Agbekpornu - Murić, Caimacov, Jagušić (82.Liber) - Butić

Lokomotiva (4-2-3-1): Šubarić - Karačić, Živković, Mersinaj (75. Markanović), Žilinski (63. Dajčer) - Smakaj, Fetai (46. Baždarić) – Sušak (46. Vranjković), Mudražija, Goričan - Čop



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLSlaven BelupoLokomotiva ZagrebNK Lokomotiva

Ostale Vijesti