REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Fernandes: „Uspjeli smo Hrvatsku ostaviti bez lopte“, Dalot: „Bili smo svjesni poteškoća iz prošle utakmice“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.09.24. | 09:15

Portugal je u četvrtak navečer pobijedio istim rezultatom kojim je prije tri mjeseca izgubio u prijateljskoj utakmici od Hrvatske

Portugalski branič Diogo Dalot rekao je nakon pobjede od 2-1 nad Hrvatskom da je Portugalu bilo važno dobro početi Ligu nacija nakon ispadanja u četvrtfinalu Europskog prvenstva prije dva mjeseca.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Bilo je važno dati dobar odgovor nakon Europskog prvenstva. Znali smo da su očekivanja visoka i mislim da moramo biti zadovoljni onim što smo napravili protiv vrlo dobre momčadi", izjavio je 25-godišnji Dalot nakon utakmice u Lisabonu.

Portugal je u četvrtak navečer pobijedio istim rezultatom kojim je prije tri mjeseca izgubio u prijateljskoj utakmici od Hrvatske.

"Bili smo svjesni poteškoćama koje smo imali u toj pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo, pogotovo bez lopte", rekao je Dalot, branič Manchester Uniteda.

Portugal je poveo s 2-0, a Hrvatska je uspjela tek smanjiti iako je na kraju pokušala doći do izjednačenja.

"Nikada ne želimo patiti, ali moramo znati da je s druge strane stajala ekipa koja je kroz godine pokazala veliku kvalitetu i protiv koje je jako teško igrati", izjavio je 29-godišnji portugalski veznjak Bruno Fernandes. Dodao je da je Hrvatska bila rano ispala na Europskom prvenstvu u skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom, ali da "su neki rezultati jako varljivi".

"U prvom poluvremenu bili smo vrlo kompetentni i inteligentni s loptom. Uspjeli smo stvoriti igru ​​i ostaviti Hrvatsku bez lopte. U drugo poluvrijeme smo dobro ušli, ali onda smo jako počeli spuštati linije i prepustili loptu Hrvatskoj. Dobro smo međutim branili vrata i na kraju osvojili tri boda", rekao je Fernandes, također igrač Manchester Uniteda. (Hina)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Diogo DalotPortugalska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti