Vedran Tkalec/Podravski list
Vedran Tkalec/Podravski list

Farmaceuti minimalno poraženi od momčadi kojoj uskoro slijede kvalifikacije za Ligu prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.07.24. | 15:58

Radeljić u Austriji nastavlja potragu za dobitnom formulom uoči početka nove sezone

Porazi se nikada ne slave, ali sama činjenica da je Slaven Belupo pružio vrlo kvalitetan otpor protiv aktualnog prvaka Azerbajdžana i momčadi koja će sljedećeg tjedna igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, Qarabaga, trenera Ivana Radeljića moglo bi napuniti samopouzdanjem. Pripremni ogled igran na stadionu austrijskog četvrtoligaša Voldersa okončan je minimalnom pobjedom momčadi iz Azerbajdžana, a pobjednički pogodak postigao je povratnik u njihove redove, centralni napadač Musa Qurbanli, koji je tako prilično razveselio svojeg oca Qurbana Qurbanova, inače trenera Qarabaga.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kako javlja Vedran Tkalec iz Podravskog lista, jedini hrvatski novinar na pripremama Slaven Belupa te najpreciznije pero koje piše o događanjima u i oko kluba iz Koprivnice, Qarabag je u ovaj ogled istrčao u kombiniranom sastavu, ali je isto tako ‘karte promiješao’ i trener Radeljić koji u Austriji traga za dobitnom kombinacijom uoči početka nove sezone. Ovu utakmicu je na golu započeo Čović, ali to ne znači previše budući da trener Farmaceuta u jednom pripremnom ogledu da prednost Čoviću, a u drugom prošlosezonskoj jedinici Sušaku.

Iz prvog dijela valja izdvojiti priliku Borasa čiji je sigurni pogodak spriječen na samoj gol-crti, dok je u nastavku najbliži pogotku bio Marić. Strijelac jedinog pogotka na utakmici Musa Qurbanli precizan je bio u 72.minuti, svega par minuta nakon što je Radeljić napravio veliki broj promjena u momčadi, što jasno govori kako ovaj poraz trenera Farmaceuta ipak ne bi trebao previše brinuti, naročito kad se zna da će Qarabag sljedećeg tjedna započeti svoj pohod na Ligu prvaka.

Farmaceuti će u petak odmjeriti snage sa zasad nepoznatim austrijskim niželigašem, dok će austrijski dio priprema zaključiti sljedeće srijede utakmicom protiv St.Paulija. Inače, u nedjelju su trebali odigrati prijateljski ogled s Lecceom, ali izgleda kako će njihov protivnik na samom kraju ovog tjedna biti saudijski Al Fahly, Podsjetimo, Slavenaši će prvu utakmicu u novoj sezoni odigrati u nedjelju, 4. kolovoza, kad ih očekuje gostovanje na Poljudu (21.00). (I.A.S.)



Tagovi

Slaven BelupoQarabagprijateljskaPrijateljska utakmica

Ostale Vijesti