Fantastična vijest za Bilića i Baggiese

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.05.20. | 18:12

EFL klubovima iznio ideju o razrješenju sezone.

English Football League objavila je preporuku o završetku sezone prekinute zbog pandemije koronavirusa. Naime, organizacija je kontaktirala klubove putem dopisa s kojim želi razriješiti novonastalu situaciju te stvari za narednu sezonu vratiti u normalu.

Uglavnom, EFL je spremna okončati sezonu ukoliko novo nastale situacije ne dopuštaju nastavak iste te bi u tom slučaju klubovi zadržali trenutni poredak, koji je bio u trenutku prekida.

EFL se obratio s dopisom svim klubovima pod svojom ingerencijom, drugim riječima drugoj ili Championshipu, trećoj i četvrtoj ligi.

1. Nastavak sezone 2019./20. u njenom standardnom formatu je najprikladniji što se tiče sportskog integriteta, ali vodstvo lige prihvaća da postoje okolnosti koje bi mogle dovesti do definitivnog prekida sezone, točnije njenog okončanja na osnovu situacije kakva je bila na tablici u trenutku prekida ili da dođe do takve situacije da se sezona ne može završiti.

2. U slučaju ranijeg okončanja sezone, to znači:

a) konačni poredak odlučio bi broj osvojenih bodova po utakmici,

b) bilo bi prelazaka u viši rang i ispadanja u niži,

c) doigravanja za prelazak u viši rang bi se u svakom slučaju igrali i u njima bi sudjelovala četiri kluba.

3. Ako se doigravanja ne bi mogli igrati, vodstvo lige će odlučiti kako riješiti tu situaciju.

4. Vodstvo lige drži da bi se odluka o definitivnom prekidu sezone u nekoj ligi mogla donijeti ako za nju bude 51 posto klubova koji se u ligi natječu, glasi naputak klubovima.

Sjajna je to vijest za Slavena Bilića i njegov WBA, koji su do trenutka prekida vodili mrtvu utrku s Leeds Unitedom za prvo mjesto, dok se očekuje žalba trećeg Fulhama, koji zasigurno neće tiho prihvatiti ovakav prijedlog i eventualnu odluku te se očekuje žalba.

West Bromwich je do prekida držao drugo mjesto, zadnje koje vodi izravno u viši rang, s bodom zaostatka za Leedsom, dok Fulham za Baggiesima i izravnim plasmanom zaostaje šest bodova. Ukoliko ova odluka postane službena momčad s Craven Cottage bi morala u doigravanje za treće mjesto koje vodi u Premier ligu s Brentfordom, Nottinghamom i Prestonom.

Sjajna je ovo vijest i za Hrvatsku, koja bi po prvi put imala trenera u engleskom Premiershipu...

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

Dejan RačunicaSlaven Bilić

Ostale Vijesti