REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

‘Fantastici cinque’ u taboru Azzurra, Spalletti: “Italija je na pravom putu”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 18:25

Rivera, Antognoni, Baggio, Del Piero i Totti za dar su dobili prigodne majice, a potom su se pridružili reprezentaciji na terenu u Covercianu

Kao što je i najavljeno, petorica legendarnih talijanskih nogometaša Gianni Rivera (80), Giancarlo Antognoni (70), Roberto Baggio (57), Alessandro Del Piero (49) i Francesco Totti (47) posjetili su talijanski kamp Coverciano kako bi pružili podršku Azzurrima na putu do obrane europskog naslova.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bio je to simbolični potez kojim je izbornik aktualnih europskih prvaka, ali i skorašnjih suparnika Vatrenih Luciano Spalletti želio dodatno mobilizirati i ujediniti ekipu uoši nadolazećeg EURO-a.

"Pokušali smo ‘natjerati’ igrače da upiju osjećaj pripadnosti i što znači nositi ovaj dres. Ovih pet prvaka dali su nam priliku da podignemo ambicije, za ono što su pokazali u prošlosti na terenu," poručio je talijanski strateg Spalleti za stranicu talijanskog Saveza.

‘Fantastici cinque’ ili "fantastična petorka" stigla je u kamp Coverciano "puna emocija". Nakon predstavljanja aktualnim reprezeznativcima, legende Azzurra su u velikoj dvorani Tehničkog centra održale kratke govore igračima koji su u potpunoj tišini slušali izlaganje igrača koji su talijanski dres s brojem 10 nosili ukupno više od 330 puta.

Za to vrijeme na velikom ekranu su projicirani i neki od njihovih golova. Antognoni (1982), Del Piero (2006) i Totti (2006) su bili svjetski prvaci, a Rivera europski prvak (1968), dok je Baggio bio svjetski doprvak (1994) i brončani (1990).

"Uvijek postoji pritisak kada nosite ovaj dres, ali imate sjajnu priliku, koje ćete se sjećati sa smiješkom. Natjecat ćete se s najboljima, a nema ništa ljepše od izazova," kazao je Del Piero, dok je Rivera dodao: "Biti ovdje uvijek je obveza."

Antognoni je uvjeren kako ova reprezetacija može daleko dogurati, "Izađite mirno na teren i pokažite svoju snagu," poručio je aktualnim reprezentativcima.

"Najveći neprijatelj je odgovornost kada nosite ovaj dres. Ili ćemo se suočiti s tim ili ćemo izgubiti. Budite sretni ako pružite sve što imate u sebi," poručio je Baggio.

Igračima se obratio i Totti. "Imate sjajnog trenera i sjajno osoblje, izađite na teren pobjeđivati ​​i zabaviti se."

Rivera, Antognoni, Baggio, Del Piero i Totti za dar su dobili prigodne majice, a potom su se pridružili reprezentaciji na terenu.

"Svima nama trebaju idoli koje trebamo oponašati. Iz njihove prisutnosti ovdje možete vidjeti njihovu privrženost reprezentaciji Azzurra. Moramo živjeti u skladu s poviješću. Imamo povjerenja u vas," kazao je izbornik Spalletti svojim odabranicima.

Prije odlaska u Njemačku, Azzurri će igrati pripremne utakmice protiv Turske 4. lipnja i protiv Bosne i Hercegovine 9. lipnja.

Euro otvaraju 15. lipnja protiv Albanije, pet dana kasnije će igrati protiv Španjolske, a 24. lipnja protiv Hrvatske.

"Ekipa radi koncentrirano i kvalitetno, na pravom smo putu," poručio je Spalletti.


(Hina)



Tagovi

Talijanska nogometna reprezentacijaLuciano SpallettiEuro 2024Roberto BaggioAlessandro Del PieroFrancesco TottiGiancarlo AntognoniGianni Rivera

Ostale Vijesti